Interior de l'aeroport de Lleida-Alguaire
Interior de l'Aeroport de Lleida-Alguaire (Flickr/Ajuntament de Lleida)

L'Aeroport de Lleida-Alguaire servirà d'escenari per a un festival de música al maig

Una trentena de discjòqueis participaran al Lleida Airport Remember Festival, amb amb música màquina i dance, amb la previsió de 5.000 assistents

L'aeroport de Lleida-Alguaire, que només té una línia regular a Palma, acollirà el dissabte 20 de maig el Lleida Airport Remember Festival. Hi haurà una trentena de discjòqueis, però encara no se saben els noms del cartell ni el preu de les entrades, que es podran comprar a partir de l'1 de març.

Seran deu hores de música dance i màquina comercial, entre les vuit del vespre i les sis de la matinada. Serà en dos escenaris, un dins de la terminal i un a fora. L'aparcament serà gratuït.

La idea és que el públic pugui tornar a escoltar cançons que sonaven a macrodiscoteques de Lleida, com ara Wonder i Big Ben, tancades des de fa anys.

L'organització, l'empresa Macroaplec, espera l'assistència de 5.000 persones.


Es tracta d'una iniciativa pionera a Espanya, però hi ha algun precedent a Europa, com el festival Tomorrowland que es va fer a l'aeroport de Brussel·les.

"Ara fan falta festivals per gestionar alegria i bon rotllo", ha dit el director artístic del festival, Jordi Veliz, al programa "Planta baixa" de TV3.


Sis vols setmanals

A l'aeroport d'Alguaire només hi ha sis vols setmanals, tres d'anada i tres de tornada a Palma. Només funciona divendres, diumenge i dilluns.

El febrer de l'any passat, hi va haver vols d'esquiadors suecs a les estacions d'esquí d'Andorra i la Vall d'Aran, després de gairebé dos anys d'aturada obligada per la pandèmia, però aquest hivern no s'han repetit perquè el turoperador Quality Travel va deixar Alguaire.

A banda dels vols a Palma, la resta de l'activitat d'aquesta infraestructura és sobretot industrial i de formació de pilots i mecànics.

Segons les dades d'Aeroports de Catalunya, l'any 2021 es van registrar a Lleida-Alguaire 35.091 operacions per l'activitat de les escoles de vol.

ARXIVAT A:
MúsicaAeroports
Anar al contingut