La imatge del fugitiu ha estat un habitual a les comissaries de la policia japonesa (Agència Nacional de Policia del Japó)

L'ADN confirma la identitat d'un dels fugitius més buscats al Japó durant dècades

Satoshi Kirishima, que va morir de càncer fa unes setmanes, havia participat als anys 70 en diversos atemptats d'un grup armat d'extrema esquerra

RedaccióActualitzat

Les proves d'ADN han confirmat la identitat del que ha estat un dels homes més buscats del Japó durant dècades: Satoshi Kirishima.

D'aquesta manera queda provat que l'home de 70 anys que el mes passat es va identificar com a tal després d'ingressar en un hospital perquè el tractessin d'un càncer terminal, era realment el militant en cerca i captura d'un grup armat d'extrema esquerra que va cometre diversos atemptats al país nipó als anys 70.

Kirishima va morir el 29 de gener, pocs dies després d'haver ingressat en el centre hospitalari. Tot i així, hi ha hagut prou temps per confirmar tant la seva identitat, com la seva vinculació amb diverses accions de l'anomenat Front Armat Antijaponès d'Àsia Oriental, una organització d'ideologia anarquista que va operar entre els anys 1972 i 1975.

El personal de l'hospital va alertar la policia i ara s'ha confirmat la identitat (Agència Nacional de Policia del Japó)

El grup armat, que va dur a terme una sèrie de 12 atemptats en aquells anys, va ser dissolt després que les autoritats japoneses van aconseguir detenir la majoria dels seus membres, que en alguns casos tenien vincles o van acabar formant part de l'Exèrcit Roig Japonès.

Fins ara s'havia acusat formalment vuit persones del Front Armat Antijaponès, dues de les quals van ser condemnades a mort.

Kirishima era, de fet, l'únic membre d'aquesta organització que mai va poder capturar la policia. Durant prop de 50 anys, cartells amb la seva imatge de jove s'han estat distribuint per tot el país, sense cap resultat.

Aclarits alguns dels atemptats en què va participar Kirishima, ara la policia japonesa ha dit que continuarà investigant si algú va ajudar-lo a no ser detectat durant tots aquests anys. 

ARXIVAT A:
PolicialJapó
Anar al contingut