Un cartell de pisos en venda i lloguer en un balcó.
Al conjunt de l'Estat, a l'agost es van constituir 15.000 crèdits hipotecaris.
Madrid

La venda d'habitatges augmenta un 16% al febrer

La venda d'habitatges ha continuat augmentant al febrer. A Catalunya, s'han venut 6.500 pisos, que és un 16% més que al febrer de l'any passat, segons les xifres que ha donat l'Institut d'Estadística. Cal tenir en compte que, al febrer, encara es van inscriure al registre de la propietat operacions que es van tancar abans de final d'any, quan encara es podia desgravar la compra d'habitatge. Pel que fa al conjunt de l'Estat, el total d'operacions ha estat de 45.607, un 10,5% més que al febrer del 2010. La xifra suposa gairebé la meitat de l'augment que es va registrar en el mes de gener, quan es va trencar la tendència a la baixa pel final de la desgravació.

Actualitzat
La compravenda d'habitatges ha augmentat un 16% a Catalunya al febrer i ha registrat una alça més moderada a la resta de l'Estat, d'un 10,5%, respecte al mateix mes de l'any anterior. Segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), s'han venut fins a un total de 45.607 operacions, de les quals el 50,2% es van fer sobre habitatges usats i el 49,8% sobre immobles nous.

Així, les operacions de compravenda d'habitatges en taxa interanual moderen la seva pujada al febrer, després de registrar un augment del 19,6% al gener, mes en què es va trencar la via negativa que l'indicador havia experimentat en els quatre últims mesos de l'any passat.

Així, la compravenda d'habitatges encadena dos mesos consecutius a l'alça, després que al desembre del 2010 baixessin un 1,7%. Tot i això, en taxa intermensual (febrer sobre gener), la compravenda d'habitatges es va suavitzar encara més, fins a créixer un 1,3%.

De les 45.607 operacions de compravenda d'habitatges registrats al febrer, el 86,1% han estat sobre habitatge lliure i el 13,9% sobre habitatge protegit.

Les transaccions per compravenda d'habitatges lliures van augmentar un 9,3% respecte al febrer del 2010, fins a sumar 39.268 operacions, i les de protegits van augmentar un 18,6%, amb 6.339 transaccions.


Anar al contingut