Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Barcelona

La tuneladora de l'AVE ja estaria excavant davant la façana de la Glòria de la Sagrada Família

La tuneladora Barcino, que treballa en la construcció del túnel de l'AVE que creuarà Barcelona, ja estaria excavant davant mateix de la Sagrada Família. L'Adif assegura que la màquina és a la cruïlla dels carrers Mallorca i Lepant, a punt de començar el tram més polèmic del traçat. Tot i això, els treballadors de l'obra han explicat a TV3 que el capçal de la tuneladora, que fa 100 metres i té una roda de tall d'11,5 metres de diàmetre, ja excava davant de la façana de la Glòria, al carrer Mallorca. Més de 300 sensors òptics, de moviment i testimonis vetllen per l'estabilitat del temple. A més, set tècnics de la Unesco s'han desplaçat a Barcelona per vigilar el desenvolupament de les excavacions en torns que cobreixen les 24 hores del dia.

Actualitzat
A l'àrea de Barcelona ara mateix hi ha cinc tuneladores, dues que treballen per a l'AVE, que són la Barcino i una que és a Montcada i Reixac, i tres més per a la línia 9 del metro. En aquest cas, perforen a la Zona Franca, a la Diagonal i al Guinardó. TV3 ha pogut entrar en aquesta última màquina per veure com treballa, imatges que es poden veure en el vídeo adjunt.
 
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut