Barcelona

La tuneladora Barcino forada de nou el subsòl, a dues illes de la Sagrada Família

La tuneladora Barcino torna a foradar el subsòl de l'Eixample de Barcelona, en direcció a la Sagrada Família. Tot i que des de l'Adif, l'ens públic responsable de l'obra, no s'ha confirmat oficialment, Catalunya Ràdio va avançar ahir a la tarda que s'ha estat extraient sorra per la cinta transportadora que hi ha a l'altre extrem del túnel, a la Sagrera. Per tant, el talp mecànic torna a perforar el túnel de l'AVE després de tres setmanes d'inactivitat i d'haver-se quedat aturat a la cruïlla dels carrers Mallorca i Padilla.

Actualitzat
La tuneladora ja és a dues illes de cases de la Sagrada Família. Segons les previsions, d'aquí a pocs dies se situarà al costat del temple, on tot just fa uns quants dies es col·locaven més sensors per detectar els moviments del terreny.

El 7 de novembre, quan el Papa viatjarà a Barcelona per consagrar la Sagrada Família, ja podria estar construït el túnel al costat del temple.

La tuneladora Barcino ja està a punt d'arribar al temple després que a finals de juliol la Unesco va decidir no posar impediments perquè la perforació a tocar de la Sagrada Família tirés endavant. L'informe favorable el van elaborar experts que van visitar les obres fa més de set mesos.

Des del Patronat insisteixen que hi ha risc per al temple i recorden que encara s'està pendent de judici.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut