Madrid / Barcelona

L'Audiència Nacional rebutja per cinquè cop aturar les obres de l'AVE a la Sagrada Família

L'Audiència Nacional ha tornat a rebutjar la suspensió cautelar de les obres de l'AVE al costat de la Sagrada Família. És la cinquena vegada que l'òrgan judicial denega la petició del Patronat del temple expiatori. L'Audiència argumenta que el túnel s'està perforant seguint la normativa espanyola i europea i que no hi ha cap motiu nou per suspendre la feina. El Patronat no es dóna per vençut i continuarà la lluita per la via judicial i política. Precisament, entre les persones que aquest dimarts han visitat el temple hi ha l'expresident nord-americà Jimmy Carter.

Actualitzat
El Patronat va demanar la suspensió de les obres el 8 d'abril, uns quants dies després que la tuneladora comencés a treballar a la Sagrera, el 26 de març. En la providència que ha comunicat aquest dimarts, l'Audiència Nacional considera que, encara que hagin començat les obres, no hi ha motius nous que justifiquin aturar-les.

L'Audiència fa referència als informes de la UNESCO, que ha considerat segures les obres -tot i que un informe preliminar deia el contrari-, i l'Adif, que ha explicat que les inspeccions que s'han fet fins ara no han detectat cap anomalia. 

Un cop s'ha sabut la decisió, el president delegat de la Sagrada Família, Joan Rigol, ha explicat que continuarà reclamant que s'aturi el túnel malgrat que faltin poques setmanes perquè la tuneladora passi pel costat del temple. 

Després de rebre l'expresident dels EUA Jimmy Carter a l'església, Rigol ha explicat que les esquerdes que hi ha a l'interior de la Sagrada Família, que es van detectar després de la Guerra Civil, es reparen "constantment" i són en una zona de pedra calcària que no aguanta tot el pes. 

D'altra banda, aquest dimecres es constituirà a Barcelona una comissió d'experts que analitzarà mensualment el desenvolupament de les obres en el tram entre Sants i la Sagrera. El comitè aplegarà 21 experts d'àmbits com la geotècnia, els edificis històrics i les tuneladores, tècnics de l'Adif, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona. És la resposta de Foment a la moció que es va aprovar al Congrés que demanava la paralització de la construcció del túnel
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut