Barcelona

La recerca científica de Catalunya és la que té més impacte de tot l'Estat

La recerca científica que es fa a Catalunya és la que té més impacte de tot l'Estat a escala internacional i se situa a l'altura de països com Finlàndia, el Canadà o Singapur. El Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) han presentat el primer informe Scopus sobre l'activitat científica al nostre país, que assenyala que la medicina és l'àmbit en què la recerca té més repercussió.

Actualitzat
L'estudi ha analitzat les cites i publicacions a Scopus, una base de dades de 19.000 revistes científiques, i la principal conclusió que se n'extreu és que Catalunya és l'autonomia que aconsegueix més impacte amb les recerques que s'hi desenvolupen. Això, tot i que en el rànquing estatal de nombre de publicacions Catalunya ocupa la segona posició, per darrere de Madrid.

La medicina és l'àmbit en què més destaca la investigació a Catalunya, encara que també ocupen posicions d'excel·lència les matemàtiques, la química o les ciències mediambientals.

El director de l'estudi, Fèlix de Moya, considera que aquest bon impacte és fruit "de la política que es va seguir aquí de crear centres de recerca especialitzats", cosa que "ha beneficiat el nivell mitjà de la investigació universitària, com a conseqüència de les col·laboracions entre aquests centres i les universitats".

Si es tenen en compte les institucions, destaca l'impacte internacional dels ICREA i, en l'àmbit sanitari, l'Institut Català d'Oncologia.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut