Madrid

La portaveu del CGPJ diu que la sentència del TC afectarà altres estatuts

La portaveu del Consell General del Poder Judicial, Gabriela Bravo, ha dit que "lògicament" la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut d'Autonomia de Catalunya afectarà els estatuts d'altres comunitats autònomes que recullin matèries que hagin estat declarades inconstitucionals. Aquesta ha estat la resposta de la portaveu del CGPJ després que li han preguntat com afectarà a altres estatuts d'autonomia la decisió del TC, que ha considerat inconstitucionals els articles relatius al Consell de Justícia previstos al de Catalunya.

Actualitzat
"La sentència del Constitucional afectarà totes les matèries que hagi declarat inconstitucionals i, precisament, si a alguns dels articles d'altres estatuts d'autonomia els afecta, hauran d'ajustar-se al que ha establert el Tribunal", ha indicat Bravo.

De la seva banda, el vocal del CGPJ Antonio Dorado ha recordat que entre l'Estatut de Catalunya i altres estatuts, com el d'Andalusia, hi ha "diferències substancials" en aquesta matèria. Així, ha explicat Dorado, mentre que la norma catalana diu a l'article 97 que el Consell Autonòmic de Justícia tindrà funcions desconcentrades, "el d'Andalusia no ho diu i estableix una clàusula en la qual es remet sempre al que estableixi la llei orgànica del poder judicial".

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut