Barcelona

La Marató 9-N fa 200.000 trucades per fomentar la participació diumenge

La Marató 9-N, impulsada per Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana, pretén fomentar la participació al 9-N a través de trucades telefòniques

RedaccióActualitzat

La campanya promoguda per Òmnium Cultural i l'ANC, anomenada Marató 9-N, ha arrencat aquest dimecres. En aquesta primera jornada s'han fet unes 200.000 trucades a ciutadans per demanar-los que diumenge vagin a votar en la consulta alternativa que la Generalitat manté, malgrat la suspensió del Tribunal Constitucional (TC).

Aquesta acció durarà fins al divendres dia 7. Es fa a la seu d'Òmnium Cultural i pretén que "tothom truqui a tothom". Hi participen diverses personalitats i voluntaris que faran milions de trucades perquè es converteixin en vots.

Els organitzadors afirmen, en un correu electrònic enviat als membres i voluntaris de les entitats, que, "si cadascú de nosaltres truca, organitza i garanteix que deu persones que no van anar a la Via Catalana van a votar, farem un gran pas per la democràcia i per la llibertat del nostre país. Aquesta és la clau i està només a les nostres mans".

Les presidentes d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, i de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, no amaguen, en el correu electrònic enviat als voluntaris, que fer del 9-N un èxit és un repte "titànic" i en les circumstàncies actuals tenen dubtes "seriosos" que es pugui aconseguir una xifra de participació "suficient". La Marató 9-N busca un "últim esforç" perquè hi hagi cues de votants diumenge.

Aquesta ofensiva telefònica s'afegeix a la campanya de l'ANC i Òmnium "Votaré per tu", l'espot per incentivar la participació el 9-N, en el marc de la campanya "Ara és l'hora". L'objectiu d'aquest nou espot és fomentar la participació de cara al 9-N. Una vintena de figures del món de la cultura i de la política participen en l'anunci mostrant imatges de personalitats que ja no hi són, però que van lluitar en favor de la democràcia i de la catalanitat. El president de la Generalitat hi ha participat recordant el músic Pau Casals.

 

VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut