La llei d'amnistia protagonitza el primer diumenge de campanya per les europees

Els socialistes acusen el PP de tenir nostàlgia del passat i no voler obrir una nova etapa a Catalunya per la convocatòria d'una manifestació aquest matí a Madrid en contra de l'amnistia

Després de sis mesos de tramitació, la llei d'amnistia farà aquest dijous l'últim pas al Congrés dels Diputats, amb el debat per a l'aprovació definitiva. Serà en plena campanya per les eleccions europees i això està marcant, i molt, els discursos dels principals candidats.

El PP, en la seva ofensiva contra la llei, ha convocat una manifestació a Madrid amb Alberto Núñez Feijóo, Isabel Díaz Ayuso i la resta de la plana major del partit. Un acte en plena campanya de les eleccions europees, en què Feijóo ha demanat als socialistes que retirin la llei i convoquin noves eleccions.

En la protesta que han fet al centre de Madrid hi han participat 80.000 persones segons els populars, una xifra que la delegació del govern rebaixa a 20.000 assistents.

Pels socialistes, la manifestació que s'ha fet aquest matí a Madrid és una demostració que el PP no vol girar full. El PSC critica que el PP hagi convocat una nova manifestació contra l'amnistia en plena campanya electoral. Des de Cerdanyola del Vallès, Salvador Illa ha dit que els populars desvien el focus en cada cita electoral per pur interès electoralista.

Des de l'Aplec del Caragol de Lleida, el candidat de Comuns Sumar, Jaume Asens, ha promès defensar la pagesia davant els tractats de lliure comerç. Pels comuns, no és acceptable que els populars qualifiquin l'amnistia d'il·legal abans que s'aprovi.

I des de la plaça Catalunya de Barcelona, símbol de l'acampada del 15M, Podem pica l'ullet a Comuns Sumar, amb qui diu que aspiren a entendre's al Parlament Europeu.

Des de Torredembarra, Oriol Junqueras posa en un mateix sac PSC i Junts, a qui critica per haver tombat el decret de regulació dels lloguers de temporada del govern català. ERC diu que PSC i Junts voten a Europa en contra de decisions en matèria de comerç i indústria i que no pensen en la costa de Tarragona.

Junts ha fet campanya avui al País Valencià. En un acte a Gandia, Toni Comín s'ha compromès a treballar per interessos compartits de catalans i valencians, com la llengua o les comunicacions. En referència a l'amnistia, Toni Comín ha assegurat que aquestes eleccions han de servir per frenar els jutges que volen posar-hi traves. La llista de Junts incorpora Pere Mayor, exlíder del Bloc Nacionalista Valencià, que diu que ha fet el pas a Junts per coherència.

Vox ha aprofitat el seu míting a València per carregar contra el PP i la seva manifestació a Madrid. El partit d'extrema dreta acusa els populars de no estar fent prou per aturar l'amnistia. Per Santiago Abascal, els fets que s'amnistiaran són més greus que qualsevol cas de corrupció en què un polític s'hagi quedat diners públics.

I des de Saragossa, el candidat de Ciutadans, Jordi Cañas, ha assegurat que la manifestació contra l'amnistia del PP és una manera d'ocultar que els populars no tenen res a dir d'Europa.

 

 

ARXIVAT A:
AmnistiaEleccions europees 2024
Anar al contingut