Oriol Pujol, acompanyat pel seu advocat, Xavier Melero, al Palau de Justícia, a finals de desembre de l'any passat (ACN)
Oriol Pujol, acompanyat pel seu advocat, Xavier Melero, al Palau de Justícia, a finals de desembre de l'any passat (ACN)

La jutge avala que Oriol Pujol surti cada dia de la presó per anar a treballar

El fiscal rebutjava la mesura perquè considerava que era un "tercer grau encobert" i ho relacionava amb el govern

RedaccióActualitzat

Oriol Pujol Ferrusola podrà sortir diàriament de la presó per anar a treballar. Així ho ha avalat la jutge de vigilància penitenciària, que ha conclòs que el dirigent de Convergència "ha mostrat un alt grau de penediment" després de la condemna de la seva condemna per corrupció en el cas ITV. No li permet, però, sortir els dissabtes.

S'aprova d'aquesta manera la decisió de la Generalitat davant la qual va recórrer la Fiscalia, que va denunciar que l'administració li va concedir a Oriol Pujol un "tercer grau encobert" per ser fill de l'expresident català Jordi Pujol. El jutge desestima ara els motius de la Fiscalia i creu que la proposta de la junta de tractament de Brians 1 està prou fonamentada. La junta de tractament deia que el condemnat podia sortir de la presó per anar a treballar i participar en activitats de voluntariat, tot i que ho circumscrivia als dies entre setmana.


La interlocutòria accepta les explicacions de l'equip tècnic

Segons la interlocutòria de la jutge, els informes de l'equip tècnic mantenen que, tant l'activitat laboral com la social "influeixen de forma positiva en les carències de l'intern i formen part del seu programa individual de treball."

Conclou que s'opta per aquest règim flexible per la "consecució dels objectius personals i laborals obtinguts per l'intern en el seu programa individual de tractament" per afavorir el seu procés d'inserció social i laboral.

De fet, la jutge recorda que, en una resolució anterior, aquest mateix jutjat ja va admetre que concorrien en l'intern "circumstàncies positives". Esmenta fets com ara que era el primer cop que delinquia, que havia assumit els fets, que tenia un baix risc de reincidència, que s'havia adaptat a la normativa i que estava integrat socialment i familiarment, amb una feina d'agent comercial en diferents empreses.

 

Imatge d'arxiu d'Oriol Pujol arribant a l'Audiència Nacional fa un any (ACN)


Remarca que Oriol Pujol ha acabat el programa de moral i valors i ha "mostrat un alt grau de penediment i reprovació davant del fet delictiu, així com responsabilitzant-se del mateix". I afegeix que ha complert sempre amb els horaris i les normes.

La jutge ha aprovat la decisió dels serveis penitenciaris de la Generalitat, una setmana després que se li revoqués el tercer grau mentre compleix la condemna de dos anys i mig.


El cas Oriol Pujol al Parlament

A banda de la decisió del jutjat, la consellera de Justícia, Ester Capella, haurà de comparèixer al Parlament pel cas d'Oriol Pujol. Tots els grups, menys Junts per Catalunya i ERC, han avalat la proposta de Ciutadans. La petició de Cs s'ha aprovat per 11 vots a favor i 10 en contra.

Per tant, la consellera haurà de donar explicacions a la cambra catalana sobre la gestió dels serveis penitenciaris en relació amb aquest afer.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut