Oriol Pujol compleix una condemna de dos anys i mig de presó (EFE)
Oriol Pujol compleix una condemna de dos anys i mig de presó (EFE)

Oriol Pujol podrà sortir de la presó per treballar tot i no tenir el tercer grau

El reglament penitenciari permet que un pres en segon grau tingui sortides diàries laborals i de voluntariat social

RedaccióActualitzat

Oriol Pujol podrà sortir de la presó per anar a treballar o participar en activitats de voluntariat. Ho ha autoritzat el Departament de Justícia, una setmana després que el jutjat de vigilància penitenciària li revoqués el tercer grau i hagués de tornar a ingressar a presó. La diferència en relació amb el tercer grau és que els caps de setmana els haurà de passar al centre penitenciari.

Segons Justícia, la Junta de Tractament de Brians 1 ha acordat per unanimitat aplicar a Oriol Pujol un article del reglament penitenciari que permet flexibilitzar el règim ordinari. Tot i això, necessita l'aprovació posterior del Jutjat de Vigilància Penitenciària. Ara mateix hi ha 141 interns a Catalunya que se'n beneficien.

L'exdirigent de CDC va tornar la setmana passada al règim penitenciari ordinari a la presó de Brians, on compleix una condemna de dos anys i mig.


Recurs de la Fiscalia

Oriol Pujol Ferrusola va sortir en tercer grau el 29 de març, però la fiscalia va recórrer la decisió i la setmana passada la jutge de vigilància penitenciària la va revocar per considerar que el fill de l'expresident de la Generalitat, que havia ingressat a presó al gener, no havia passat prou temps entre reixes per saber si els programes de tractament havien tingut resultat.

 

Oriol Pujol podrà sortir de la presó per treballar i haurà de tornar els caps de setmana (ACN) 


La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima inclou en un dels seus articles la flexibilització dels diferents règims de vida per adaptar-los a les circumstàncies de cada intern. En aquest cas, suposarà que el règim de vida en segon grau en el qual ha quedat classificat Pujol permeti un pla de treball amb sortides diàries laborals i de voluntariat social a partir de dilluns.


Condemna pel cas de les ITV 

L'exsecretari general de Convergència Democràtica de Catalunya va acceptar una pena de dos anys i mig de presó per tràfic d'influències, delicte continuat de suborns i falsedat documental. Va reconèixer que va cobrar comissions per influir, amb adjudicacions manipulades, en el mapa de les ITV. Amb aquest pacte, la seva dona es va deslliurar de la presó.

El fill de Jordi Pujol va demanar canviar la pena de presó per treballs comunitaris, però la jutge l'hi va denegar. Pujol, finalment, no va presentar recurs contra aquesta decisió i tampoc va esgotar el termini per entrar al centre penitenciari.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut