Barcelona

La junta de portaveus convoca el ple sobre la resolució independentista per dilluns a les 10 del matí

Aquest ple es farà just abans del debat d'investidura, després que el Tribunal Constitucional va optar aquest dijous per no impedir-ne la celebració

RedaccióActualitzat

La junta de portaveus del Parlament fixa per dilluns a les 10 del matí el ple en què es debatrà la resolució independentista. Aquest dijous, el Tribunal Constitucional va optar per no impedir-ne la celebració.

El vicepresident primer de la cambra catalana, Lluís Corominas, ha anunciat que, abans del ple d'investidura, dilluns a les 10 del matí es debatran les dues propostes de resolució que s'han presentat. Primer la de Junts pel Sí i la CUP sobre la ruptura amb l'estat, i després la de Catalunya Sí que es Pot, que defensa un procés constituent amb un referèdum pactat amb l'Estat. A continuació serà el torn per les esmenes del PP, Ciutadans i el PSC.

Tot seguit, ja a la tarda, es farà el ple d'investidura de Mas, tal com ha comunicat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. El debat començarà a les cinc amb el discurs d'investidura del candidat de Junts pel Sí i continuarà l'endemà amb la intervenció dels grups parlamentaris i la votació. Un segon ple es faria probablement dijous si el candidat no surt elegit. Junts pel Sí tindrà dos mesos per intentar arribar a un acord amb la CUP. Si el 9 de gener no hi ha entesa entre les dues formacions, s'hauran de tornar a convocar eleccions per a la primavera del 2016.

Abans de la reunió de la junta de portaveus, la presidenta del Parlament ha tancat amb el Partit Popular i amb Junts pel Sí la ronda de contactes amb els partits per proposar un candidat a la presidència de la Generalitat. Forcadell ha rebut primer Xavier García Albiol i després Raül Romeva, Jordi Turull i Pere Aragonès.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut