Barcelona

García Albiol adverteix a Forcadell que la resolució independentista tindrà efectes "letals"

La presidenta del Parlament ha tancat la tanda de converses per la investidura del president de la Generalitat amb Raül Romeva, Jordi Turull i Pere Aragonès, de Junts pel Sí i, tot seguit, la junta de portaveus convocarà el ple sobre la resolució independentista de dilluns

RedaccióActualitzat

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha tancat aquest matí les converses amb els presidents dels grups de cara a la investidura del president de la Generalitat. Forcadell s'ha reunit amb Xavier García Albiol al despatx d'audiències de la cambra catalana. García Albiol li ha comunicat a la presidenta de la cambra que el seu grup s'oposarà a la investidura d'Artur Mas.

 

 

Albiol ha advertit Forcadell de les conseqüències "letals" de la resolució independentista. En declaracions als periodistes, el líder del PPC ha advocat perquè el Tribunal Constitucional i el govern espanyol donin una resposta "proporcional" a la "gravetat" de l'acció "il·legítima" d'aprovar mesures com la resolució que es debatrà dilluns, encara que ha assenyalat que el millor escenari seria que el govern i el Parlament entressin "en raó" i per tant no hi hagués sancions.

Carme Forcadell ha acabat la tanda de contactes amb Raül Romeva, Jordi Turull i Pere Aragonès, de Junts pel Sí, el grup majoritari al Parlament.

Aquest dijous va ser el torn d'Inés Arrimadas, de Ciutadans, i de Miquel Iceta, del PSC, que li van comunicar que no volen Artur Mas com a futur president. També s'hi van oposar dimecres Lluís Rabell, de Catalunya Sí que es Pot, i Antonio Baños, de la CUP.

Un cop acabades les entrevistes amb els presidents dels grups, la mesa i la junta de portaveus del Parlament s'han reunit per convocar el ple extraordinari en què es debatrà la resolució per declarar l'inici del procés d'independència. Aquest ple es farà, probablement, dilluns al matí, després que ahir el Tribunal Constitucional va optar per no impedir-ne la celebració.

El ple d'investidura de Mas es farà també dilluns, però, en aquest cas, a la tarda, tal com ha comunicat Carme Forcadell aquest migdia. Un segon ple es faria probablement dijous si el candidat no surt elegit. Junts pel Sí tindrà dos mesos per intentar arribar a un acord amb la CUP. Si el 9 de gener no hi ha entesa entre les dues formacions, s'hauran de tornar a convocar eleccions per a la primavera del 2016.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut