L'Hospital Sant Pau de Barcelona.
L'Hospital Sant Pau de Barcelona.
Barcelona

La Guàrdia Civil investigarà dos milions d'euros en sous a la Fundació Privada Hospital Sant Pau

Les 47 persones contractades per l'entitat reben anualment l'equivalent a un sou mitjà d'uns 40.000 euros

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil investigarà per ordre del jutjat els dos milions d'euros que la Fundació Privada Hospital de Sant Pau, encarregada de gestionar el patrimoni immobiliari del centre sanitari, destina anualment a remuneracions als seus directius i treballadors. La patronal de la fundació està integrada per l'Església, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona.

Així doncs, la Guàrdia Civil analitzarà els llocs de treball i les remuneracions de les 47 persones contractades per l'entitat, que reben anualment dos milions d'euros; per tant, l'equivalent a un sou mitjà d'uns 40.000 euros.

La investigació va començar quan el jutge instructor va demanar a l'Agència Tributària que analitzés la relació patrimonial entre la Fundació Privada de l'Hospital de Sant Pau, que obté el rendiment de les propietats immobiliàries donades al centre sanitari, i la Fundació de Gestió Sanitària, que dirigeix l'activitat assistencial.

Els perits han defensat aquest dimarts davant el jutge que els 5 milions anuals de guanys que la Fundació Patrimonial obté anualment no s'inverteixen en la Fundació de Gestió, de la qual depèn l'activitat assistencial del centre sanitari.

La divisió entre la comptabilitat del centre a tres fundacions --la Privada, la de Gestió i una tercera dedicada a la investigació-- va suscitat les queixes dels treballadors de l'hospital durant aquests últims anys, ja que lamentaven haver de suportar dures retallades mentre la gestió patrimonial de l'entitat generava guanys. De fet, la investigació es va obrir arran d'una denúncia d'aquests treballadors.

Anar al contingut