Agents de la Guàrdia Civil davant l'Ajuntament d'Alginet
La Guàrdia Civil es defensa assegurant que va rebre una alerta i ningú els havia avisat del rodatge
Alginet

La Guàrdia Civil confon un rodatge amb un atracament a l'Ajuntament d'Alginet

Agents de la Guàrdia Civil van fer un desplegament davant el consistori d'aquesta població valenciana pensant-se que hi havia un atracament amb armes

RedaccióActualitzat

Migdia de diumenge a Alginet, a la Ribera Alta, patrulles de la Guàrdia Civil s'aturen davant l'Ajuntament i munten un dispositiu contra un robatori. Segons els veïns, van arribar a desenfundar les pistoles i es van parapetar darrere els cotxes de policia. Creien que a dins hi havia un atracament a mà armada... però en realitat era el rodatge d'una sèrie.

La policia explica que va rebre l'avís d'alguns veïns que hi havia homes armats a l'interior del consistori. Eren tres actors encaputxats que fingien ser lladres amb subfusells i pistoles en el rodatge de la sèrie "Powerboys", d'Aitor Espert.

Els fets van passar entre dos quarts d'una i la una del migdia d'aquest diumenge en aquesta població de prop de 14.000 habitants.

Alguns veïns van gravar el dispositiu policial i asseguren que els agents van arribar a desenfundar les armes:

 

Segons la Guàrdia Civil, ningú els havia comunicat que es faria un rodatge ni que s'hi farien servir armes simulades. De fet, ara investiguen si la gravació no tenia els permisos que fan falta.

 

Imatges de la sèrie on es veu els actors amb armes a l'ajuntament d'Alginet
Imatges de la sèrie en què es veu els actors amb armes a l'Ajuntament d'Alginet

La responsabilitat de tot plegat podria acabar recaient en l'Ajuntament. La Delegació del Govern del País Valencià ha demanat un informe a la Guàrdia Civil sobre els fets per saber si ha de reclamar al consistori.

El rodatge tenia l'autorització de l'alcalde, i un regidor va obrir la planta baixa de l'edifici per a la gravació. Tot i això, asseguren que no sabien que es gravaria una escena amb armes i, per tant, no van avisar la policia.

L'alcalde d'Alginet, José Vicente Alemany, ha reconegut que estava al cas de la gravació i n'ha assumit la culpa: "La culpa la tinc jo i demano disculpes a tots", ha explicat a la cadena A Punt.

 

Una sèrie de plataformes

La sèrie "Powerboys" s'estrenarà el 2022 en plataformes de vídeo a la carta. El director, Aitor Espert, ha dirigit diversos curtmetratges premiats en festivals de cinema.

ARXIVAT A:
País ValenciàSèriesGuàrdia Civil
Anar al contingut