Algunes de les obres en litigi
Algunes de les obres en litigi

La Generalitat esgotarà totes les vies per no entregar les obres d'art de Sixena al govern d'Aragó

Una sentència judicial obliga a entregar les 97 obres el 25 de juliol

RedaccióActualitzat

La Generalitat diu ara que no tornarà cap de les peces d'art religiós del monestir de Sixena al govern d'Aragó. Una sentència judicial obliga a entregar-les el 25 de juliol.

El Departament de Cultura exhaurirà totes les vies, en l'àmbit judicial i en el polític, per no entregar les 97 obres de Sixena. El conseller de Cultura, Santi Vila, ha assegurat aquest divendres que actuarà amb contundència per evitar el trasllat de les obres de Sixena a l'Aragó.

Ara, les peces d'art són al Museu de Lleida i al Museu Nacional d'Art de Catalunya, MNAC.

"No deixarem de defensar, a peu i a cavall, unes peces d'art i una adquisició que va ser legítima i que, com a màxim, ha tingut -com s'ha vist- algun problema des del punt de vista formal, però que la voluntat de qui va comprar i qui va vendre era explícita, era clara i, per tant, aquests objectes tenen un legítim propietari com hem intentat defensar a tot arreu."

Vila ha dit que si cal recorrerà a la Llei de Patrimoni, perquè les obres en litigi es quedin a Catalunya.

"Tenim tot un marc legislatiu en matèria de patrimoni a Catalunya, que hauríem de veure si aquesta sentència -si ens acabés sent definitivament desfavorable-, lesiona o no, i quina és la responsabilitat que com a govern de Catalunya hem d'exercir. És evident que el conseller de Cultura l'exercirà amb tota la seva rotunditat i totalitat."

El conseller de Cultura ha demanat confiança a les quinze entitats culturals que van fer públic dimecres un manifest exigint una actuació decidida de la Generalitat per defensar la unitat de les col·leccions.

 

 

Anar al contingut