Madrid

La fiscalia de Madrid demana que s'immobilitzi el bus contra els menors transsexuals

Hazte Oír creu que la retenció de l'autobús és una mesura "pròpia d'una dictadura"

RedaccióActualitzat

La fiscalia de Madrid obre diligències d'investigació sobre l'autobús contra els menors transsexuals pel possible delicte d'odi, que recull l'article 510 del Codi Penal. Ha estat arran de dues denúncies rebudes en les últimes 24 hores: una de la Delegació del Govern de Madrid, que va fer la denúncia després de rebre un informe de l'Advocacia de l'Estat, i l'altra, de la Policia Municipal de Madrid, que va procedir a immobilitzar l'autobús.

La secció de delictes d'odi i discriminació de la Fiscalia Provincial de Madrid ha demanat al jutge que s'acordi la mesura cautelar de prohibició de la circulació i immobilització de l'autobús.

El fiscal considera que els eslògans són discriminatoris i pensa que, si deixa circular l'autobús, hi ha un risc de perpetuació del delicte i d'alteració de la pau pública. El vehicle té previst circular per Barcelona, Sant Cugat del Vallès i l'Hospitalet de Llobregat; aquests ajuntaments han dit que ho evitaran. Dimarts, la Generalitat va enviar al fiscal la campanya de l'autobús contra els nens transsexuals.

Hazte Oír creu que la retenció de l'autobús és una mesura "pròpia d'una dictadura".

El president de "Hazte Oír ", Ignacio Arsuaga, ha trucat a la Policia Nacional per denunciar la retenció il·legal del seu autobús. Arsuaga assegura que és una "mesura pròpia d'una dictadura i no d'una democràcia".

"No existeix cap disposició per la qual un autobús d'una associació civil sense ànim de lucre que transmet unes idees determinades no pugui circular".

L'advocat del col·lectiu, José María Pérez Roldán, diu que no han rebut cap resolució judicial ni cap acord amb la fiscalia que impedeixi "el dret constitucional" de la lliure circulació d'un vehicle contractat per Hazte Oír, i això podria suposar un delicte de "retenció il·legal" de l'autobús i, fins i tot –diuen–, una "presumpta prevaricació".

Els promotors de la campanya insisteixen que, tan aviat com puguin, trauran l'autocar al carrer, i desafien l'Ajuntament de Carmena dient que es passejaran per davant del seu consistori.

La Comunitat de Madrid assegura que està complint la llei.

El conseller de Polítiques Socials i Família de la comunitat de Madrid, Carlos Izquierdo, ha assegurat que estan "complint la llei":

"El govern regional busca i treballa per la no discriminació i la igualtat de tracte de totes les persones, independentment de la seva orientació sexual".

Cifuentes ha apuntat que ella ja fa anys que és "objectiu" d'Hazte Oír i ha recordat que, durant la campanya electoral de les darreres eleccions autonòmiques, l'organització va fer una campanya paral·lela perquè no la votessin. La campanya es va fer amb autobusos amb la foto de Cifuentes i tanques publicitàries amb el lema "Si votas Cifuentes, votas aborto".

En canvi, dins el mateix PP, el rival de Cifuentes a Madrid, Luis Asúa, ha demanat que es respecti la "llibertat d'expressió".

Hazte Oír, declarada d'"utilitat pública" el 2013

El govern va concedir la distinció "d'utilitat pública" a Hazte Oír en una disposició del BOE l'any 2013 signada pel llavors ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz.

El senador Joan Comorera, Unidos Podemos-En Comú Podem-En Marea, ha preguntat al govern si pensa retirar aquesta titularitat a l'associació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut