La fallida de Thomas Cook afecta 5.000 estrangers a Catalunya

La majoria de turistes són britànics, però també n'hi ha d'holandesos i belgues

RedaccióActualitzat

L'agència Thomas Cook mou més de 80.000 turistes anuals a Catalunya. Al moment de la fallida, n'hi havia uns 5.000 que estaven passant les vacances a la Costa Brava, la Costa Daurada i la costa de Barcelona, segons ha informat la Generalitat.

La majoria són del Regne Unit, però també n'hi ha una part significativa d'Holanda i Bèlgica.

Des del consolat britànic han buscat altres companyies i han reprogramat els vols de Thomas Cook amb sortida més immediata des de Catalunya.

Les sortides de dimarts de Reus cap a Manchester, Glasgow i Belfast ja s'han substituït per altres vols.  

A l'aeroport de Reus s'han cancel·lat els 18 vols que quedaven aquesta temporada (10 al setembre i 8 a l'octubre) i a Girona se n'han anul·lat 14.

La Conselleria d'Empresa i Coneixement ha explicat que està treballant en coordinació amb el consolat per a la repartriació dels turistes que hi ha a Catalunya i també estan mirant com pot afectar les empreses catalanes.

 

Enric Dotras, president del Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar, ha assegurat que "l'afectació econòmica serà important", però que es fa difícil de calcular perquè depèn de diversos factors:

"Cada empresa té un tipus de contracte diferent. N'hi ha que treballen amb prepagament, total o parcial, o amb avançaments de temporada"


Per poder valorar les pèrdues, s'ha de revisar quants hotels tenien les places garantides, si cobraran o si es quedaran amb habitacions buides perquè les reserves no podran tirar endavant.

A l'aeroport d'Alguaire també hi ha preocupació per la fallida de Thomas Cook perquè l'empresa nodreix un altre operador, Neilson, que porta turistes britànics a esquiar a Andorra. Neilson ha dit que, tot i que serà complicat, intentarà trobar alternatives per mantenir els vols previstos, que han de portar 10.000 passatgers a Alguaire.

ARXIVAT A:
AeroportsTurisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut