La delegació del govern espanyol investigarà la concentració antimascaretes de Madrid
Manifestació contra l'ús obligatori de les mascaretes (Fernando Alvarado/EFE)

"Màxima duresa" contra els participants de la manifestació de Madrid sense mascareta

El delegat del govern espanyol a Madrid assegura que prendran les mesures pertinents perquè la protesta no ha complert les pautes sanitàries essencials

RedaccióActualitzat

La delegació del govern espanyol a Madrid investigarà la concentració en contra de l'ús de les mascaretes d'aquest diumenge a la tarda, a la capital espanyola, i que va aplegar 2.500 persones, segons dades de la mateixa delegació. Asseguren que prendran les mesures pertinents perquè la protesta no ha complert els requeriments del govern.

Manifestació contra l'ús obligatori de les mascaretes (Jesús Hellín/Europa Press)

 

El delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco, anuncia les màximes sancions possibles a les persones denunciades aquest diumenge durant la manifestació.

 

Els manifestants no portaven aquest element protector ni tampoc van guardar les distàncies de seguretat. En declaracions a la cadena SER, Franco assegura que hi haurà càstig:

"Sempre hi ha algun descerebrat, en aquest cas bastants, que incompleix les normes, però el que sí que vull deixar perfectament clar és que se sancionarà amb la màxima duresa que ens permeti la llei"

 

El delegat del govern espanyol a Madrid ha justificat el fet que no es prohibís la concentració afirmant que la convocatòria no feia cap esment al tema de la mascareta i que fins i tot s'hi destacava que hi hauria voluntaris recordant la necessitat de respectar les distàncies previstes en la lluita contra l'evolució del coronavirus.

 

Manifestació contra l'ús obligatori de les mascaretes

Aquest diumenge centenars de persones, la majoria sense mascareta o amb la mascareta mal posada, es van concentrar a la plaça Colón per reivindicar el que consideren una falta de drets i llibertats arran de la pandèmia.

Manifestació contra l'ús obligatori de les mascaretes (Jesús Hellín/Europa Press)

 

Amb càntics com "llibertat", "el virus és la por" i "falsos tests, falsos positius", els manifestants critiquen que l'ús de la mascareta sigui obligatori i afirmen que la Covid, ara, ja no provoca morts.

 

Durant la protesta, que es va fer a la plaça Colón, algunes persones es van abraçar. Deien que no tenen por.

Manifestació contra l'ús obligatori de les mascaretes (Jesús Hellín/Europa Press)

 

El cantant Miguel Bosé va ser una de les persones que en les últimes hores i a través de les xarxes havien animat a participar en aquesta concentració.  

 

Negació de les proves científiques

Els organitzadors de la manifestació són negacionistes de les evidències científiques i mèdiques sobre la Covid-19 i consideren que la pandèmia és "mentida" perquè "estan buits els hospitals".

Manifestació contra l'ús obligatori de les mascaretes (Jesús Hellín/Europa Press)

 

Opinen que s'està fent "una gran campanya de terrorisme mediàtic a tot el món" per crear "por a la societat".

Manifestació contra l'ús obligatori de les mascaretes (Jesús Hellín/Europa Press)

 

El Consell General de Col·legis Oficials de Metges va demanar que s'activessin tots els mecanismes necessaris a la Comunitat de Madrid perquè s'impedís aquesta concentració, "que pot suposar un atemptat greu contra la salut pública". Els metges carreguen contra aquests actes negacionistes i reiteren la seva preocupació per la "proliferació de casos de pacients que han sofert greus perjudicis per a la salut com a conseqüència de les pseudociències".

En aquest sentit, han donat suport al Pla per la Protecció de la Salut del Ministeri de Sanitat per frenar les pseudoteràpies amb la Covid-19.

 

Manifestació a Brussel·les

A Brusel·les, desenes de persones també s'han concentrat aquest diumenge per protestar contra les mesures sanitàries per aturar la Covid-19.

Manifestació contra l'ús obligatori de les mascaretes a Brussel·les (Johanna Geron/Reuters)

 

Els manifestants van criticar l'ús obligatòri de les mascaretes que va entrar en vigor la setmana passada a la capital belga i va demanar la dimissió dels experts en salut pública que assessoren el govern. Alguns participants van afirmar que aquests experts "reben sobres de les grans farmacèutiques" i que el virus ha estat "creat per ocultar un col·lapse en els mercats".

Manifestació contra l'ús obligatori de les mascaretes a Brussel·les (Johanna Geron/Reuters)

 

Els organitzadors neguen ser conspiracionistes i afirmen creure en la malaltia tot i que en qüestionen l'abast.

"Creiem que les mesures preses pel govern són desproporcionades amb l'escala i l'amenaça de la malaltia.  Aquesta crisi és petita en comparació amb la grip espanyola de fa un segle"

Tot i manifestar-se contra la obligatorietat de portar mascareta van instar els assistents a complir la normativa vigent i tapar-se el nas i la boca.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut