Espai Mas Marroch
Espai Mas Marroch
Girona

La CUP demana als germans Roca que no acullin els Premis Princesa de Girona

Lluc Salellas escriu una carta oberta contra la presència de Felip VI al Mas Marroch

RedaccióActualitzat

El regidor de la CUP a Girona, Lluc Salellas, ha escrit una carta oberta als germans Roca on els demana que es repensin la seva decisió d'acollir els Premis de la Fundació Princesa de Girona el proper 28 de juny al vespre.

Després d'un temps de molt secretisme, aquest divendres es va saber que la cerimònia d'entrega dels Premis es faria al Mas Marroch, l'espai per a esdeveniments que els germans Roca tenen a Vilablareix, al Gironès. La Fundació també ha confirmat que els reis d'Espanya, Felip i Letícia, hi assistiran.

 

 

Salellas ha escrit una "Carta oberta als germans Roca a raó de Felip de Borbó" als cuiners en què rebutja aquest fet i demana que s'ho repensin perquè el rei espanyol "va justificar la violència de l'1 d'octubre contra catalans i catalanes":

" Quan he sabut que havíeu decidit acollir la visita del Rei espanyol, Felip de Borbó, i les activitats de la Fundació Princesa de Girona, he vist immediatament la necessitat de demanar-vos que us ho repenseu. Que us repenseu de cedir casa vostra, el Mas Marroch, perquè Felip de Borbó, que va justificar la violència contra milers de catalans i catalanes, inclosos centenars de gironines i gironins, pugui predicar el seu discurs a les nostres comarques. La monarquia espanyola ha tingut un paper històric d'autoritarisme vers el poble català, un fet que està també fora de tota discussió."

Notícia Relacionada: Torra demanarà al rei que es disculpi pel seu discurs del 3 d'octubre

 

En la carta, el regidor de la CUP lloa el projecte gastronòmic dels germans Roca i fa referència a una trobada amb els cuiners on diu "ens vam endur una sensació positiva de la perspectiva humanista que movia i mou el vostre projecte".

 

 

Salellas vol expressar així el que creu que és "el sentiment de molta gent":

"M'agradaria pensar que hi ha possibilitat de tirar-ho enrere, de canviar d'opinió. Si no, com a mínim, aquells que no compartim la vostra decisió, legítima evidentment, ens quedarà el dissens i la crítica. Perquè, de moment, Felip de Borbó encara no ha aconseguit que deixem de pensar com pensem. Ni ho aconseguirà mai. D'això en podem estar ben segurs."

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OMonarquia
Anar al contingut