La Seu d'Urgell

Torra demanarà al rei que es disculpi pel seu discurs del 3 d'octubre

El president de la Generalitat ha justificat davant de 600 empresaris la necessitat de tenir les eines d'un país independent

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat té la intenció de demanar el rei Felip VI que es disculpi pel discurs que va fer el 3 d'octubre sobre Catalunya.

El proper 22 de juny el president de la Generalitat i el rei coincidiran a la inauguració dels Jocs Olímpics del Mediterrani Tarragona 2018.

Torra demanarà aquesta disculpa en aquesta futura trobada ja que considera que una bona part del país no accepta aquest discurs:

"Jo voldria recordar que el rei Felip és el rei del discurs del 3 d'octubre. Aquest discurs, que és un discurs de part, que no és un discurs adreçat a tots els catalans, és un discurs que una gran part del país no pot acceptar, ni pot acceptar que encara no s'han demanat disculpes i perdó per aquell discurs.  I jo li demanaré al rei d'Espanya les seves paraules de disculpes al poble de Catalunya per un discurs que no s'hauria d'haver pronunciat mai."

 

Trobada amb empresaris

El president ha participat aquest divendres a la Trobada Empresarial del Pirineu, a la Seu d'Urgell, on ha demanat als empresaris catalans que pressioni el govern espanyol perquè s'obri a dialogar per acabar amb una situació política que, segons ell, no es normalitzarà mentre hi hagi polítics presos:

" Els emplaço a demanar a les institucions de l'Estat que es comprometin pel diàleg, per la negociació, per escoltar la gent, però que escoltin i s'asseguin a la taula i que tornem la política a la política. Em sembla que és una responsabilitat de tots."

 

El president Torra també ha fet una crida als empresaris perquè reclamin al govern espanyol una fiscalitat justa per a Catalunya i les inversions promeses i mai executades, el corredor mediterrani. Destaca que "contra tot pronòstic Catalunya ha seguit creixent els últims mesos".

Sobre què farà la Generalitat perquè les empreses que han traslladat la seu tornin, Torra no ha concretat cap mesura, però diu que espera que l'Estat reverteixi el decret que incentivava que marxessin.

Reunió amb Sánchez

Torra ha dit que ha parlat amb Sánchez i han destinat dos equips a preparar la trobada perquè sigui productiva, però que encara no té data. I ja dona per fet que es necessitaran més reunions perquè les posicions d'inici seran molt allunyades.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut