Xavier García Albiol (PP) en una imatge d'arxiu.
Xavier García Albiol (PP) en una imatge d'arxiu.
Badalona

La coordinadora de Salut de Badalona hauria fet obres a casa amb diners públics

PSC, CiU i ICV-EUiA han sol·licitat a l'alcalde Xavier García Albiol (PP) que convoqui un ple extraordinari per informar sobre aquestes i altres presumptes irregularitats en les obres encarregades pel consistori a l'empresa Demon Engineering. De moment, l'alcalde ja ha cessat Júlia Sánchez.

RedaccióActualitzat
Els tres partits de l'oposició a l'ajuntament de Badalona (PSC, CiU i ICV-EUiA) han sol·licitat a l'alcalde, Xavier García Albiol (PP), que convoqui un ple extraordinari per informar sobre les presumptes irregularitats en l'execució d'obres encarregades pel consistori a l'empresa Demon Engineering. Aquesta sol·licitud coincideix amb la publicació d'una informació a "El Periódico" on s'afirma que aquesta empresa reclama 213.000 euros per 37 treballs executats, però no cobrats, entre els quals hi ha les obres de millora en el pis particular de la coordinadora del districte de Salut.

Jordi Serra (PSC), Ferran Falcó (CiU) i Carles Sagués (ICV-EUiA) han presentat la sol·licitud formal de la celebració d'aquest ple al registre municipal després de l'aparició d'informacions sobre l'execució d'obres a càrrec de la citada empresa i les seves vinculacions i conseqüències polítiques. Tots tres regidors s'han mostrat molt crítics amb la manera de governar d'Albiol i han denunciat els diferents "escàndols" que han esquitxat l'Ajuntament durant l'any i mig de govern municipal que encapçala.

L'exalcalde Serra ha dit que "el mal que havia fet García Albiol a la marca Badalona durant set o vuit anys, quan estava en l'oposició", és menor del que ha causat "en un any i mig en el govern". Falcó, per la seva banda, ha afirmat que "la mentida forma part de l'espectacle amb el qual el PP ven la seva acció de govern" i ha afegit que aquestes polèmiques "són d'un nivell que no s'havien vist a Badalona en els últims 30 anys". Finalment, per a Sagués, la culpa de tot no és d'un coordinador de districte o d'un regidor, sinó de l'alcalde, que, "amb les seves polítiques, ha fomentat aquesta situació de degradació", segons ha qualificat.

Cessament de Sánchez

La sol·licitud d'aquest ple extraordinari es produeix després que "El Periódico" hagi publicat una informació en què s'afirma que l'empresa Demon Engineering reclama 213.000 euros per 37 treballs executats, però no cobrats, encarregats per l'ara exregidor del govern d'Albiol, David Gómez. Entre les factures que es reclamen hi ha diverses obres de millora en un pis del carrer de Pablo Iglesias, que ha resultat ser el domicili particular de Julia Sánchez, coordinadora del districte de la Salut.

Albiol ha fet cessar Sánchez, després que l'excoordinadora posés el seu càrrec a disposició de l'alcalde.
Anar al contingut