El president espanyol, Pedro Sánchez, avui a la cimera de la Comissió Europea
El president espanyol, Pedro Sánchez, avui a la cimera de la Comissió Europea
Brussel·les

La Comissió Europea dubta dels pressupostos de Sánchez i demana aclariments

La Moncloa assegura que no es tracta de cap advertiment per risc d'incompliment sinó d'una petició d'explicacions tècniques

Actualitzat

La Comissió Europea té dubtes sobre els pressupostos del govern espanyol per a l'any que ve, i per això li demanarà aclariments per carta en els pròxims dies.

Fonts de l'executiu de Pedro Sánchez asseguren que no es tracta de cap advertiment sinó d'una petició d'explicacions tècniques. Tot plegat s'ha sabut durant la cimera de líders comunitaris a Brussel·les.

El procediment que ha activat Brussel·les amb Espanya està reservat per als països en què es detecta risc d'incompliment de les regles europees. Per això, com a molt tard dilluns, demanarà explicacions per carta sobre els pressupostos de Pedro Sánchez. Segons La Moncloa, es tracta d'aclariments tècnics, i no de cridar l'atenció d'Espanya per un risc d'incompliment.

El pressupost d'Itàlia podria ser rebutjat

La Comissió Europea seguirà el mateix mecanisme amb altres països, entre els quals Itàlia, amb la diferència que en aquest cas podria rebutjar aquest dijous mateix els comptes del govern populista de la Lliga i el Moviment 5 Estrelles. Una decisió inèdita a la qual Holanda ha donat obertament suport contra uns plans expansius que directament se salten les normes de disciplina. El primer ministre Giuseppe Conte reconeix que genera inquietud a Brussel·les.

"Soc conscient que no era el pressupost que esperava la Comissió, són comprensibles aquestes primeres reaccions, espero observacions crítiques."

En aquesta cimera es continua parlant del Brexit i els líders europeus han optat per guanyar temps.

ARXIVAT A:
Unió EuropeaPressupostos Generals de l'Estat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut