El president espanyol Pedro Sánchez avui a Brussel·les
El president espanyol Pedro Sánchez avui a Brussel·les
Brussel·les

Sánchez diu que Brussel·les confia més en els seus pressupostos que en els de Rajoy

El president diu, sobre la visita d'Iglesias a Junqueras demà a la presó, que la negociació en nom del govern la fa el govern

Actualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dijous que Brussel·les ha acollit l'esborrany pressupostari del 2019 amb molta més confiança que els enviats anteriorment pel govern de Rajoy.

"Com que pregunten tant per la carta, quan la vegin, facin la comparació entre el que es demanava al govern d'Espanya el 2016 i el 2017 i el que es demana al govern d'espanya el 2018. Per què vegin la diferencia a favor d'aquest any en la confiança, en la posició proeuropea que té el govern d'Espanya, que és ben rebuda i reconeguda per les institucions comunitàries. Que comparin el que deien i el que diuen perquè veuran que hi ha una confiança molt important de les institucions comunitàries en aquest govern i en el seu compromís amb Europa."

Fent referència a la trobada que Pablo Iglesias tindrà demà divendres amb Oriol Junqueras, Sánchez ha deixat clar que la negociació en nom del govern només la fa el govern.

"Agraeixo al senyor Iglesias el suport a aquesta proposta pressupostària. L'hi agraeixo. Però també recordo: la negociació en nom del govern la fa el govern."

El líder dels comuns, Pablo Iglesias, ha deixat clar que ni ha demanat la reunió amb Junqueras, ni hi va a parlar de pressupostos.

"Va ser Junqueras qui ens va transmetre que volia aquesta reunió i em sembla molt raonable. Parlem primer, veurem quines responsabilitats hi ha, per a quins temes... potser no n'hi ha cap i no parlarem de res."

 

 

Aquest dimecres, Sánchez es va reunir amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i el president del Consell Europeu, Donald Tusk, la mateixa setmana que Madrid ha presentat els comptes a l'executiu comunitari, que ha manifestat els seus dubtes i en demana aclariments.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezUnió EuropeaPressupostos Generals de l'Estat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut