Junqueras: "El dret internacional ens acull; cap norma prohibeix els referèndums"

RedaccióActualitzat

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, defensa que el referèndum és totalment legítim i està emparat per la legalitat internacional. Junqueras diu que el govern i el Parlament actuen "amb respecte a la democràcia i al dret internacional".

En declaracions a TV3, Junqueras afirma que el dret a l'autodeterminació "no és susceptible que es prohibeixi per cap estat en concret. I explica que no hi ha cap norma espanyola que prohibeixi el referèndum:

"Estem convençuts que el dret internacional ens acull. A més, no hi ha cap normativa en la legislació espanyol que prohibeixi el referèndum."

Tot i això, Junqueras reconeix l'excepcionalitat del dia d'avui i assenyala l'oposició com la causant de la tramitació exprés del referèndum:

"Ho hem intentat per totes les vies possibles. Cada vegada que ho hem intentat, són els grups de l'oposició els que avui diuen que anem de pressa, els que ho han impedit. Són el PP i Ciutadans els que van impedir la tramitació normal d'aquesta llei."

Quan se signarà la convocatòria?

Junqueras no ha volgut donar pistes sobre quan se signarà el decret de convocatòria del referèndum. Preguntat per Carles Prats si seria avui mateix, el vicepresident no ha acabat de deixar-ho clar, però tot apunta que serà tan bon punt s'aprovi la llei:

"Quan hagi un marc legal que ens empari segur que el govern farà un decret de convocatòria, que tots signarem amb el compromís que hem tingut sempre."

"Educats i respectuosos", resposta a Sáenz de Santamaría

Oriol Junqueras també ha respost les dures declaracions que la videpresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha fet sobre el ple d'avui al Parlament. Junqueras diu que es mostren "tan educats i tan respectuosos com sempre":

"Per molt que ens qualifiquin de radicals o d'extemistes, ningú pot donar credibilitat a aquestes afirmacions."

Sáenz de Sanamarí ha dit que "sota el mandat de Forcadell, ha mort la democràcia".

Junqueras ha passat pel "Telenotícies Migdia" en ple recés del Parlament el dia en què es debat la llei del referèndum. El ple ha aprovat debatre la llei per 72 vots a favor, 60 en contra i 3 abstencions, en una votació tensa que s'ha hagut de repetir.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut