Una ambulància arriba al port de Gènova, on hi ha un vaixell hospital
Una ambulància arriba al port de Gènova, on hi ha un vaixell hospital (EFE / Luca Zennaro)
Roma

Itàlia supera els 6.000 morts per coronavirus, però la xifra baixa per segon dia

Aquesta setmana, Itàlia hauria de comprovar si les mesures decretades fa dues setmanes comencen a donar resultat

Actualitzat

El nombre de morts a Itàlia amb coronavirus ha arribat aquest dilluns als 6.077, un augment de 602 en les últimes 24 hores.

Es tracta del segon dia consecutiu en què les defuncions baixen: entre divendres i dissabte van morir 793 persones, entre dissabte i diumenge ho van fer 651 persones i, en les últimes 24 hores, s'han registrat 602 morts.

 

El nombre de contagis també ha baixat lleugerament. Segons les dades de Protecció Civil, actualment, els casos positius són 50.418, una pujada de 3.780 respecte a aquest diumenge, quan hi va haver 3.957 casos nous. Aquest dissabte es van registrar 4.821 nous positius i el divendres se n'havien registrat 4.670.

Fins ara, hi ha hagut 7.423 altes. Des que va començar el brot, s'han detectat un total de 63.927 casos de Covid-19 al país.

 

La Fontana di Trevi de Roma, buida aquest dilluns pel tancament decretat pel coronavirus
La Fontana di Trevi de Roma, buida aquest dilluns pel tancament decretat pel coronavirus (EFE / Alessandro di Meo)

 

Una setmana clau

El president de l'Institut Superior de Sanitat, Silvio Brusaferro, ha demanat prudència i s'ha limitat a "prendre nota" de les noves xifres, sense voler celebrar les dades.

Aquesta setmana, Itàlia hauria de comprovar si les mesures decretades fa dues setmanes han donat resultat. El diumenge 8, va aïllar 16 milions de persones al nord del país, l'endemà va decretar la restricció de moviments i reunions a tot Itàlia i el dimecres 11 va ordenar el tancament de tots els comerços, excepte farmàcies i botigues d'alimentació. Brusaferro creu que aquesta setmana és clau per comprovar-ne l'efecte:

"Aquesta setmana és molt important per estudiar els gràfics (...) Ara estem veient els efectes de les mesures impulsades fa dues setmanes"

La regió més afectada continua sent la Llombardia, on han mort 3.776 persones i 18.910 més continuen malaltes, 1.183 de les quals a cures intensives.

 

Dos policies fan un control a Milà
Dos policies fan un control a Milà (EFE / Matteo Corner)

 

Baixen les hospitalitzacions a la Llombardia

El conseller de Salut regional, Giulio Gallera, ha explicat que aquest dilluns és el primer dia en què es registra una caiguda dels ingressos: s'han hospitalitzat 9.266 persones, 173 menys que aquest diumenge. "És la dada més bonica", ha dit Gallera.

Les xifres de la Llombardia semblen indicar que la tendència de contenció comença a funcionar, també a la regió del nord, tot i que les administracions destaquen la importància de "no cantar victòria".

 

 

D'altra banda, el cap de Protecció Civil, Angelo Borrelli, ha explicat que Alemanya acollirà als seus hospitals pacients italians per ajudar en aquesta crisi. Els dos primers pacients ja han arribat al land de Saxònia.

Itàlia, que s'ha despertat aquest dilluns amb tota l'activitat productiva no essencial paralitzada, marca el termòmetre de l'evolució de la pandèmia a Europa.

La setmana passada, Itàlia va superar la Xina com a país del món amb més morts per coronavirus.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Itàlia
Anar al contingut