Itàlia supera la Xina com a país amb més morts per coronavirus

Les morts pel brot de coronavirus a Itàlia han pujat aquest dijous a 3.405

Actualitzat

Les morts a Itàlia pel brot de coronavirus han pujat aquest dijous a 3.405, després que se n'hi ha hagut 427 en les últimes 24 hores.

D'aquesta manera, Itàlia es converteix en el país del món on hi ha hagut més defuncions a causa del virus, al davant de la Xina, el lloc d'origen de la malaltia.

 

Actualment, el nombre de casos positius que hi ha a Itàlia és de 33.190 i 4.440 persones ja han estat donades d'alta, segons el balanç diari ofert pel cap de la Protecció Civil, Angelo Borrelli.

La regió de la Llombardia registra 2.168 de les víctimes i prop de 20.000 de tots els casos positius. L'epidèmia també s'està disparant a l'Emília-Romanya, amb 5.214 casos positius i 531 morts.

 

Una ambulància circulant pels carrers de Roma, aquest dijous
Una ambulància circulant pels carrers de Roma, aquest dijous (EFE / Maurizio Brambatti)

 

Arriben 53 sanitaris cubans

Precisament a la Llombardia, hi arribaran aquest cap de setmana 53 sanitaris provinents de Cuba, davant l'escassetat de personal que hi ha als hospitals de la regió, desbordats per la crisi del coronavirus.

 

Ho ha anunciat el conseller de Sanitat regional, Giulio Gallera, que ha assenyalat que aquest personal ajudarà a "alleujar la situació" a l'Hospital de Crema:

"Es tracta de personal altament especialitzat ja que han lluitat contra l'Ebola i saben tractar aquest tipus de malalties"

Els sanitaris cubans s'uniran al personal xinès que, des de la setmana passada, ha arribat al país, carregat amb tones de material mèdic. Aquest mateix dijous, una delegació formada per una desena de metges ha aterrat a Milà i anirà a l'hospital de campanya que es construirà a Bèrgam.

 

Personal sanitari, davant d'una clínica de Roma (EFE / Maurizio Brambatti)

 

Els experts xinesos demanen més restriccions

D'altra banda, la delegació de nou experts xinesos que és a Itàlia per ajudar a controlar l'expansió del coronavirus considera que el país ha d'imposar més mesures restrictives per aconseguir que la ciutadania es quedi a casa seva i es freni la propagació.

Aquest equip de metges i investigadors, que va combatre el virus a Wuhan i és a Itàlia des del dia 13, creu que el que s'està vivint a Itàlia "és similar" a la situació de la ciutat xinesa i, per acabar amb els contagis, cal aturar "tota l'activitat econòmica i tallar la mobilitat de la gent".

 

El responsable de la delegació i vicepresident de la Creu Roja de la Xina, Yang Huichuan, ha insistit que "tothom hauria de quedar-se a casa en quarantena", i ha lamentat que encara hi ha massa gent al carrer:

"No esteu fent polítiques de tancament dels carrers, perquè el transport públic encara funciona, la gent encara circula, i esteu fent sopars i festes als hotels i no porteu màscares"

El president de la Llombardia, Attilio Fontana, ha comparegut juntament amb Huichuan i ha dit que demanarà a l'executiu italià que posi en marxa "procediments encara més rigorosos que els que s'han aplicat fins ara":

"Si no canviem la manera d'afrontar aquest problema, el virus continuarà circulant"

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus ItàliaXina
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut