La plaça de Sant Marc de Venècia, pràcticament sense gent aquest dilluns
La plaça de Sant Marc de Venècia, pràcticament sense gent aquest dilluns (Reuters / Manuel Silvestri)

Coronavirus: tot Itàlia queda sotmesa a la restricció de moviments i de reunions

Els italians només podran sortir de casa per anar a treballar o per motius d'emergència

Actualitzat

El govern italià endureix les mesures per lluitar contra el coronavirus i les estén de les regions del nord a tot el país.

El govern italià ha anunciat que prohibeix qualsevol reunió o concentració al carrer i que limita els moviments de la ciutadania als necessaris per anar a treballar o per motius d'emergència.

Allò que l'executiu de Giuseppe Conte va aprovar aquest diumenge per a la regió de la Llombardia i 14 províncies més del nord, ara passa a estar vigent a tot el país, segons ha explicat el primer ministre:

"No hi haurà una zona vermella, una zona restringida del país i una altra, no. Itàlia estarà protegida en el seu conjunt. Es tracta d'evitar els moviments a tota la península, amb l'excepció de casos de necessitat, per motius laborals i de salut"

Les escoles i universitats, tancades des la setmana passada, continuaran sense activitat fins al dia 3 d'abril, més enllà de la data marcada inicialment.

La mesura arriba el mateix dia que a Espanya s'han començat a suspendre les activitats dels centres educatius, a la Comunitat de Madrid i als municipis bascos de Vitòria i Labastida.

 

 

Suspesos els esdeveniments esportius

Entre les noves mesures per lluitar contra el virus, el govern italià també ha decidit suspendre els esdeveniments esportius a tot el país fins al 3 d'abril.

Unes hores abans, el Comitè Olímpic Nacional Italià havia demanat a l'executiu de Conte que aprovés per decret aquesta decisió.

 

Conte estudia demanar més dèficit

D'altra banda, Itàlia estudia demanar a la Comissió Europea que li concedeixi més marge per incrementar el nivell de dèficit previst per a l'any 2020.

Roma ja ha sol·licitat una desviació de la despesa pública de 6.350 milions d'euros nets, una quantitat equivalent al 0,3% del producte interior brut (PIB). Això incrementaria el dèficit per al 2020 del 2,2% previst al setembre al 2,5%.

Conte no ha precisat a quin marge es referia, però sí que han demanat més "flexibilitat":

"Ja hem demanat certa flexibilitat, estem estudiant realitzar una altra sol·licitud amb uns marges més grans"

La Llombardia, el Vèneto i l'Emília-Romanya, les regions italianes més afectades pel coronavirus, suposen juntes al voltant del 40% del PIB del país.

A Itàlia, el coronavirus ha causat fins ara 463 morts i prop de 8.000 contagiats.

ARXIVAT A:
Coronavirus Itàlia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut