Imatge d'arxiu d'Itàlia (Efe/Mourad Balti Touati)
Imatge d'arxiu d'Itàlia (Efe/Mourad Balti Touati)

Itàlia registra la xifra més baixa de contagis per coronavirus dels últims vint dies

L'OMS creu que Itàlia i Espanya són a prop d'estabilitzar els casos de Covid-19

Laura GalánActualitzat

Bones notícies des d'Itàlia. L'augment dels casos de contagis s'ha reduït clarament, segons les dades difoses per Protecció Civil. Malgrat tot, el nombre de morts no s'atura. En les últimes 24 hores han mort 812 persones. Amb aquestes s'ha arribat als 11.591 morts des que va començar l'epidèmia en aquell país.

Les persones infectades ara mateix són 75.528. Aquest dilluns n'hi ha hagut 1.648, però és l'increment més baix en les últimes tres setmanes

El 9 de març es van contagiar 1.598 persones i des de llavors el nombre de contagis ha anat a l'alça.

Des que el 20 de febrer es va detectar el primer cas a Itàlia, el nombre total de contagiats ha estat de 101.739, dels quals 14.620 ja s'han curat.

El cap de Protecció Civil, Angelo Borrelli, ha posat l'accent en què 1.590 persones han estat donades d'alta després d'haver superat la malaltia, cosa que suposa una xifra rècord des que es va declarar el brot al país. El nombre total de persones curades és de 14.620.

De tots els casos positius, la majoria, el 58%, s'estan recuperant aïllats a casa seva, amb símptomes lleus o sense símptomes. 4.000, però, estan a cures intensives.

El director d'Emergències Sanitàries de l'OMS, Michael J. Ryan, ha donat mostres d'esperances tant per a Itàlia com per a Espanya.

"Els casos que es compten diàriament durant una epidèmia reflecteixen la realitat dels contagis de fa almenys dues setmanes. És a dir, el que veiem avui és el que passava fa dues setmanes.I esperem veure com el nombre de casos s'estabilitza, la qual cosa voldrà dir que els contagis han començat a caure. I sí, creiem que Itàlia i Espanya són a prop d'aquest escenari."

Aquest dilluns fa tres setmanes que Itàlia va decretar el confinament de tot el país. Les restriccions estan previstes fins al 3 d'abril, però tothom dona per fet que s'allargaran.

Itàlia, on l'epidèmia es va detectar fa cinc setmanes, ha registrat més morts que cap altre país del món i representa un terç de les morts a tot el món. Les regió més afectada és la Llombardia.

ARXIVAT A:
Coronavirus Itàlia
Anar al contingut