Un centre de vacunació a Roma (Europa Press)

Itàlia aprova la vacunació obligatòria contra la covid per als més grans de 50 anys

L'executiu presidit per Mario Draghi també ha estès l'obligatorietat al personal universitari, independentment de l'edat, igual que en el cas dels mestres i treballadors de les escoles i instituts, que ja s'havien de vacunar des de mitjans de desembre

Actualitzat

Després de mesos amb el debat obert, aquest dimecres Itàlia ha pres la decisió d'imposar la vacunació obligatòria contra el coronavirus per a les persones més grans de 50 anys. Ho ha aprovat el consell de ministres italià amb l'objectiu de controlar els contagis i evitar la saturació als hospitals.

Tots els treballadors -del sector públic i privat- hauran de tenir a partir del 15 de febrer el certificat sanitari reforçat per accedir al lloc de treball. I totes les persones més grans de 50 anys també s'hauran de vacunar encara que no treballin.

El govern italià ha estès igualment l'obligació de vacunar-se al personal universitari, sigui quina sigui la seva edat. Així l'equipara al personal escolar, que ja s'havia de vacunar des de mitjans de desembre.

El primer ministre, Mario Draghi, ha defensat les mesures per "preservar el bon funcionament dels hospitals i, alhora, mantenir obertes les escoles i les empreses".

"Actuem sobre els grups d'edat que corren els riscos més grans de ser ingressats per reduir la pressió hospitalària i salvar vides."

El ministre de Sanitat italià, Roberto Speranza, ha dit que es busca reduir el nombre de no vacunats el màxim possible perquè "és el que provoca la saturació dels sistemes hospitalaris". Ha explicat que dos terços dels hospitalitzats a les UCI i el 50% dels pacients a planta no estan vacunats.


El certificat per als vacunats

La setmana passada, el govern italià ja va decidir que el certificat sanitari reforçat sigui obligatori a partir del 10 de gener per accedir al transport públic, hotels, cerimònies i festivals. Fins ara era necessari per a l'oci i la restauració.

Aquest certificat l'obtenen només les persones vacunades o que han passat la covid.

Draghi volia que s'ampliés a més activitats per deixar pràcticament fora de la vida social els no vacunats. La seva intenció era que fos necessari per entrar a bancs, serveis públics, perruqueries i botigues. Però l'oposició d'algunes forces polítiques, que ho interpretaven com una vacunació obligatòria emmascarada, no ho ha permès.


Rècord de casos

Itàlia ha registrat aquest dimecres un nou rècord de contagis des de l'inici de la pandèmia, amb 190.000 casos en les últimes 24 hores.

A Itàlia han mort un total de 138.276 persones a causa de la covid des de l'inici de la pandèmia.

Pel que fa a la campanya de vacunació, el 89% de la població més gran de 12 anys ja té almenys una dosi i el 86% té la pauta completa. Un 67% de la població té la dosi de reforç. D'altra banda, l'11% dels infants entre 5 i 11 anys ja tenen almenys una dosi.

 

ARXIVAT A:
ItàliaCoronavirus
Anar al contingut