Dos policies comproven el certificat d'un viatger que ha baixat de l'autobús
El certificat també és necessari per viatjar en transport públic a l'hora punta

Itàlia estrena el "certificat covid reforçat" i deixa fora de la vida social els no vacunats

A França s'han tancat els locals d'oci nocturn durant quatre setmanes per mirar de contenir la nova onada de covid, sobretot entre els més joves

RedaccióActualitzat

Diferents països europeus estan optant per endurir les restriccions davant la nova onada de covid, però Itàlia ha fet aquest dilluns un pas que encara no s'havia vist fins ara i que s'assembla al confinament per a no vacunats aprovat a Àustria fa un parell de setmanes.

Dins de l'anomenat certificat covid, Itàlia n'ha posat en marxa un de "reforçat". Qui no s'hagi vacunat, només podrà accedir a la versió menys permissiva del certificat si s'ha fet un test durant les hores anteriors, però tot i això veurà molt limitada la seva activitat social.

En poques paraules, aquell que no estigui vacunat no podrà assistir a activitats de lleure fora de casa i només podrà fer compres a domicili i en comerços petits.

Un noi ensenya el codi al treballador d'un forn de pa
A qui no es vacuni només se li permet fer compres a domicili i en comerços petits (EFE / EPA / Jessica Pasqualon)


Tornar a frenar el país

El govern italià l'anomena Passaport Covid Reforçat i restringeix encara més les activitats als no vacunats. Serà necessari per accedir a tots aquests llocs, una llista llarga: bars, restaurants, cinemes, teatres, esdeveniments esportius, discoteques, festes i cerimònies públiques, entre altres.

També serà necessari per al transport públic en hores punta, inclosos l'autobús i el metro, i per accedir a centres comercials.

Les restriccions s'incrementen a quan Venècia ja començava a omplir-se de turistes locals i estrangers a la recerca infructuosa d'una plaça de Sant Marc sense visitants.

Quan s'havien reobert les pistes d'esquí de la Llombardia després que l'enèsima onada pandèmica obligués a tancar les estacions d'hivern.

O quan Roma i els romans es preparen -o preparaven- per a un Nadal tan normal com fos possible.

Acomiadaran els policies i militars que no es vacunin

Una altra mesura radical és la que afecta policies i militars: els que insisteixin a no vacunar-se seran acomiadats.

També s'investigaran metges i infermeres després de descobrir-se que hi ha centenars de sanitaris sense vacunar.

Les mesures tenen com a objectiu persuadir els antivacunes i els negacionistes.

De moment, la perspectiva de no poder consumir ha fet triplicar les demandes de vacunació, i està previst que les restriccions s'aixequin el 15 de gener, prou temps, en principi, per neutralitzar l'onada.


França: discoteques tancades

Mentre Itàlia estrena el doble certificat, França ja ha decidit tancar les discoteques i sales de festes durant quatre setmanes a partir d'aquest divendres per mirar de frenar la nova onada de covid al país, sobretot entre els més joves.

França ha decidit també que obre la vacunació als menors de dotze anys. La taxa d'incidència en aquest grup dobla la de la resta de la població: més de 800 casos per cada 100.000 nens i nenes.

En aquest vídeo es recullen les noves mesures que ha aprovat França:

 

El Regne Unit demana test negatiu per entrar al país

I el Regne Unit tornarà a demanar, a partir d'aquest dimarts, un test negatiu a tots els viatgers que entrin al país, vinguin d'on vinguin, encara que estiguin vacunats, i un altre test, dos dies després d'arribar. 

La mesura ha alarmat el sector turístic, que començava a remuntar i que ja té cancel·lacions de viatges.

Una noia vacunant-se dins d'una església
El Regne Unit ha optat per accelerar el ritme de vacunació amb dosis de reforç (EFE / EPA / Neil Hall)

El nou pla de Boris Johnson per frenar l'expansió de la variant òmicron també passa per administrar més vacunes i imposar mascaretes al transport públic i a les botigues.

La campanya de vacunes ja ha començat i ara per a la tercera dosi ja no cal esperar 6 mesos des de la segona, amb 3 n'hi ha prou.

I al mateix temps, es prepara la logística per administrar una quarta dosi.

L'Àfrica ha denunciat., en aquest sentit, que se li han imposat mesures injustes, com s'explica en aquest vídeo del Telenotícies Vespre:

 

 

ARXIVAT A:
Certificat CovidCovid-19ItàliaRegne UnitCoronavirus França
Anar al contingut