Equips de rescat al port de Segur de Calafell
Els submarinistes novells havien de nedar amb els ploms fins a la barca
Segur de Calafell

Investiguen per homicidi imprudent la mort de dos submarinistes a Segur de Calafell

Segons la investigació, els van fer nedar amb el neoprè i els contrapesos fins a la barca on hi havia el material de busseig

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil creu que la mort dels dos submarinistes a Segur de Calafell podria ser un homicidi imprudent. Segons els testimonis, els organitzadors de la immersió van obligar els submarinistes a nedar amb el neoprè i els contrapesos de plom, i amb mar de fons, fins a l'embarcació on hi havia el material de busseig.

Els dos homes -de 50 i 56 anys- van morir en 8 d'agost en un bateig de submarinisme. Des de llavors, la Guàrdia Civil investiga el cas i té "indicis suficients" per creure que s'hauria comès un homicidi per imprudència.

Segons la investigació, es van incomplir "diversos preceptes de la normativa que regula l'activitat de submarinisme". També apunten que hi va haver mala planificació de l'activitat i problemes per subministrar l'equipament adequat. La Guàrdia Civil creu que hi ha responsabilitat dels dos monitors i dels dos responsables del centre de busseig.

En el moment de l'accident, el grup era a la zona de les boies de la franja de seguretat, a uns 200 metres de la sorra de la platja. En aquest punt hi ha uns tres metres de profunditat. 

Les dues víctimes eren veïns de Vilafranca del Penedès i del Vendrell. Anaven amb un grup de cinc persones a fer el bateig. 

El cas el porta el jutjat d'instrucció número 5 del Vendrell.

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut