Barcelona

Interior convocarà 153 places de bombers professionals i 300 més de voluntaris

Espadaler també ha anunciat que s'usaran "drones" per a la investigació i la gestió dels incendis forestals

Actualitzat

Interior convocarà 153 places de bombers professionals i 300 places de bombers voluntaris fruit de les negociacions entre el Departament i l'Associació que els representa. El conseller Ramon Espadaler, ho ha anunciat en la comissió d'Interior al Parlament. 

Els bombers, que van dimitir per la problemàtica, ja han tornat des d'aquest 28 de maig a la feina.

Aposta tecnològica

Espadaler també ha anunciat que s'usaran "drones" per a la investigació i la gestió dels incendis forestals. Un estudi que es farà en col·laboració de dues universitat i comptant amb l'experiència bombers i que afrontarà entre d'altres reptes, el seguiment nocturn dels focs forestals, una vessant que ara no es pot fer per manca de recursos. El conseller ha dit que són conscients que "això no donarà fruïts immediats", però que cal treballar per anar avançant en aquest sentit. 

A més, es dotaran les unitats d'una tauleta, per fer una simulació sobre el terreny de com pot evolucionar un foc forestal. En aquest sentit, ha subratllat que això va en la línia de donar cada vegada més importància a l'estratègia davant d'un foc forestal i pensar com pot evolucionar. 

Tot i això, Espadaler ha volgut deixar constància que en "escenaris de servitud i d'estretor econòmica i de dificultats materials" és l'equip humà -i ha subratllat especialment el paper dels voluntaris- el que et permet superar això. 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut