Barcelona

Els bombers voluntaris i Interior arriben a un acord que desencalla el conflicte laboral

Els bombers que van dimitir tornen avui mateix a la feina després que la conselleria hagi decidit convocar més places i fer-los una assegurança en cas d'accident

RedaccióActualitzat

El Departament d'Interior i l'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya han desencallat la situació que els mantenia enfrontats i que va desencadenar la dimissió de bona part dels comandaments dels parcs de Lleida i Tarragona. Segons un comunicat que ha fet públic l'associació, l'acord implica que tots aquests càrrecs tornen des d'avui mateix a les seves feines.

El col·lectiu es felicita per les millores que han aconseguit. De fet, han acordat una assegurança en cas d'accident, tal com reclamaven, i també el compromís d'una convocatòria urgent de places que farà augmentar el nombre d'efectius.

L'anunci es fa públic hores abans que el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, i el d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, presentin al Parlament la campanya forestal 2015, una campanya amb què els bombers voluntaris mostren el seu "total compromís" perquè preveuen unes condicions extremes a causa de l'alt risc potencial d'incendis d'enguany.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut