Barcelona

ICV-EUiA no donarà suport a consultes sobiranistes per no crear "falses expectatives"

La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha afirmat que no impulsaran consultes sobiranistes com la d'Arenys de Munt per no generar "falses expectatives" ni frustracions en els ciutadans, especialment en un moment de crisi. A la conferència de premsa, ha explicat que respecten la consulta però que volen "rigor i sentit comú" i defensar l'Estatut com a instrument vigent per augmentar l'autogovern de Catalunya.

Actualitzat
Amb referència a l'anunci de l'Entesa pel Progrés Municipal sobre els 60 municipis que volen consultes similars, Ortiz va considerar que els regidors d'ICV són lliures de participar-hi, ja que són actes organitzats per la societat civil on el vot s'emet a títol personal. L'EPM es presenta en coalició en les eleccions municipals amb ICV-EUiA i compta amb ajuntaments i representació en 83 municipis. 

ICV creu que la seva protesta contra Noa es va sobredimensionar

ICV entén que la protesta simbòlica que alguns dels seus diputats al Parlament van fer contra la cantant israeliana Noa durant l'acte institucional de la Diada s'ha sobredimensionat, perquè simplement va consistir a lluir un pin amb la bandera palestina. Camats ha subratllat que Iniciativa "no va animar a fer cap boicot" contra Noa, sinó que "va fer el que va anunciar que faria" i fins i tot va explicar personalment a Noa per què actuava d'aquesta forma, cosa que ella "va entendre", ha afegit la dirigent.

Camats ha afirmat que Iniciativa "no va començar la polèmica" ni va convocar els seus militants a protestar contra Noa, i ha lamentat que, per això, Iniciativa hagi estat titllada de "terrorista". A l'hora de respondre als periodistes, Camats ha evitat l'autocrítica i ha vinculat les crítiques que ha rebut la seva formació per aquesta protesta amb el "debat de blanc o negre, sense matisos" que suscita el conflicte entre Israel i Palestina. 

Anar al contingut