Esterri d'Àneu, buit: una imatge insòlita en temporada de vacances de Nadal

Hotelers i alcaldes del Pallars, preocupats pels efectes de l'esllavissada a la C-13

El sector turístic viu amb preocupació l'anul·lació de reserves, mentre els alcaldes reclamen més inversió

RedaccióActualitzat

La carretera C-13 entre Rialp i Llavorsí, tallada per una esllavissada, no es reobrirà fins diumenge al vespre, i això afecta tant veïns com visitants. Visitants que volen aprofitar aquests dies de festa per anar a la muntanya o a les pistes d'esquí.

Els alcaldes del Pallars i els propietaris dels hotels viuen amb preocupació l'anul·lació de reserves. El sector turístic de la zona creu que això els farà perdre molts diners.

Maria Teresa Sambola, gerent de l'Hostal Vall d'Àneu, ha perdut molts clients en un sol dia:

"Ahir vam tindre ple tot el menjador a l'hora de dinar i, en canvi, avui, res: només un 20% de les taules. Ens han marxat clients que tenien reserves per més dies. Han decidit marxar per culpa del tall."

 

 

És el cas també Xavier Astasio, del Restaurant Casa Regina:

"Ahir teníem el local a vessar de gent, de reserves i, en canvi, avui, no hi ha res."

Imma Bruna, de l'Hotel Bruna, ha demanat més atenció per a les comarques de muntanya:

"Hauríem de ser més previsors i pensar una mica en les zones de muntanya, que estem una mica abandonats."

Una atenció que també ha reclamat l'alcalde d'Esterri d'Àneu, Pere Ticó:

"Demanem moltes més inversions que les que estem tenint. Volem jugar a primera divisió. Creiem que som una comarca per jugar a primera divisió comarcalment i estem veient que això no està siguent així."

 

 

Reunió dels alcaldes de la comarca

L'alcalde de Llavorsí, Josep Vidal, manifestava aquesta preocupació a la reunió que han fet aquest matí els quinze alcaldes de la comarca per analitzar la situació.

"A la zona nord del Pallars estem molt afectats perquè hi ha hagut moltes anul·lacions a molts hotels. I els dies passen i ja no es poden recuperar."

L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, ha animat els qui pensaven anar a passar uns dies a la comarca a no canviar de plans perquè la resta de serveis estan funcionant amb total normalitat.

"En aquestos moments complicats fem una crida perquè vinguin els turistes, els visitants, a gaudir d'aquestos dies de festes nadalenques, perquè, malgrat aquesta adversitat amb la muntanya, la resta de serveis i equipaments turístics estan en ple funcionament i en ple rendiment."

El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, ha insistit que el Pallars necessita una gran inversió en infraestructures:

"Si això ens hagués passat en un moment en què el port de la Bonaigua hagués estat tancat, el Pallars Sobirà hagués sigut un cul-de-sac; per tant, el que necessitem és una forta millora en infraestructures al Pallars Sobirà."

Però Carles Isús, president del consell comarcal del Pallars Sobirà, ha demanat paciència perquè la seguretat de les persones és prioritària:

"Les circumstàncies són les que són i s'haurà de tindre una mica de paciència i s'haurà d'agafar el temps que es necessiti, perquè sobretot s'ha de garantir la seguretat de la gent."

El tall de la carretera afecta l'accés a les poblacions de la Vall d'Àneu, la Vall de Cardós i la Vall Ferrera. Els conductors han de fer una volta de més de tres hores, tant per entrar com per sortir perquè han de passar per l'Alta Ribagorça i la Vall d'Aran. Una volta que també han de fer aquells que volen anar a esquiar a Espot i Tavascan.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut