La C-13 estarà tallada tot el cap de setmana per l'esllavissada a Llavorsí
Operaris treballen en assegurar la carretera (Anna Berga/ACN)

La C-13 estarà tallada tot el cap de setmana per l'esllavissada a Llavorsí

RedaccióActualitzat

La C-13 entre Rialp i Llavorsí continuarà tallada durant tot el cap de setmana a causa d'un despreniment de roques. Es preveu poder-la reobrir durant la tarda de diumenge. L'accés al nord del Pallars Sobirà s'ha de fer ara per la Vall d'Aran.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, diu que intentaran escurçar els terminis per reobrir la carretera:

"Estem treballant molt ràpidament i intentarem escurçar hores al rellotge. Però les previsions són que es podria donar pas alternatiu a la zona demà cap al tard."

La carretera està tallada des d'aquest divendres, quan hi va haver diverses esllavissades que van provocar que, a mitja tarda, per seguretat, es tallés la circulació en els dos sentits. Els operaris treballen des de fa hores per poder obrir la carretera.

L'esllavissada ha passat al quilòmetre 141,5 de la via, a tocar de Llavorsí. El conseller Calvet, acompanyat del secretari d'Infraestructures, Isidre Gavín, han visitat l'estat de la C-13.

 

La C-13 és la principal via rodada de la comarca del Pallars Sobirà, que en aquestes dates està molt transitada pels esquiadors i molts turistes que visiten la zona alta del Pallars. Aquest és un cap de setmana especialment fort pel que fa a l'ocupació. El sector turístic del Pallars Sobirà tem greus pèrdues econòmiques en plena campanya nadalenca.

 

 

No hi ha pas alternatiu, de manera que, per arribar per carretera a Esterri i la resta de pobles de les Valls d'Àneu,  la Vall de Cardós, Vall Ferrera o Tírvia des del sud, cal passar ara per l'Alta Ribagorça, i la Vall d'Aran.

Els viatgers ara han de fer una ruta que travessa el coll de la Creu de Perves, el túnel de Vielha i el port de la Bonaigua per arribar a Esterri d'Àneu. Els conductors es veuen obligats a fer una volta de més de tres hores, tant per entrar com per sortir. Una volta que també han de fer aquells que volen anar a esquiar a les estacions d'Espot, Tavascan i Virós-Vallferrera.

L'accés a l'estació d'esquí de Port Ainé, en canvi, està garantit


Una sèrie d'esllavissades

Una primera esllavissada, divendres al migdia, va obligar a donar pas alternatiu als vehicles que circulaven per aquesta via. A partir de les vuit del vespre, però, es va decidir tallar completament la C-13 en tots dos sentits entre els quilòmetres 135 i 142 a causa de més despreniments.

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut