Soldats a la frontera hongaresa (Reuters)
Soldats a la frontera hongaresa (Reuters)
Budapest

Hongria autoritza que l'exèrcit pugui vigilar fronteres durant la crisi migratòria

La llei autoritza als soldats l'ús de material antidisturbis com pilotes de goma i gas lacrimogen, però només podran fer servir armes de foc si la seva vida corre perill

Actualitzat

El Parlament d'Hongria ha aprovat avui, dilluns, una sèrie de lleis que permeten utilitzar l'exèrcit per donar suport a la tasca de la policia en la vigilància de fronteres durant la crisi migratòria. Els soldats podran utilitzar armes no letals i mètodes coercitius, comprovar la identitat de les persones i participar en el control fronterer, a més de bloquejar carreteres o limitar el trànsit. La llei també autoritza als soldats l'ús de material antidisturbis com pilotes de goma i gas lacrimogen, però només podran fer servir armes de foc si la seva vida corre perill.

Malgrat l'àmplia majoria del govern conservador de Viktor Orbán al Parlament, ha calgut el suport de la formació d'extrema dreta Jobbik per aconseguir els dos terços dels vots, necessaris perquè el projecte tirés endavant. La llei també determina que l'exèrcit es podrà mobilitzar en les àrees on el govern ha declarat l'estat de crisi, actualment sis províncies a la frontera amb Sèrbia, Croàcia i en part Àustria.

Tot i que no ha estat fins ara que el legislatiu hongarès ha autoritzat l'ús de l'exèrcit per vigilar la frontera, els soldats fa més d'una setmana que patrullen la tanca que Hongria ha aixecat a la frontera meridional amb Sèrbia.

Anar al contingut