El cartell del Festival de Sitges, amb el monòlit de "2001: Una odissea de l'espai"
El cartell del Festival de Sitges, amb el monòlit de "2001: Una odissea de l'espai"

Homenatge al "2001" de Kubrick en el cartell del Festival de Cinema de Sitges

Hi haurà premis per al director d'"El club dels poetes morts" i la protagonista de "Jackie Brown"

Actualitzat

El monòlit de "2001: Una odissea de l'espai" és la imatge escollida per la direcció del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges per al cartell de l'edició d'aquest any. Homenatjarà així el film de Stanley Kubrick en el seu cinquantè aniversari.

El director del certamen, Àngel Sala, confessa que no ha estat fàcil triar el cartell.

"Ha estat una odissea no sé si a l'espai, però sí una odissea. I ha estat molt complicat perquè la pel·lícula, primer,  és molt rica, hi ha moltes idees dintre de '2001'. Teníem un problema de semblar tòpics o passar-nos d'originals. Vam tenir reunions amb Warner, amb la família Kubrick, a Canes, i finalment es va aprovar aquesta idea."

 

Sala també ha anunciat que el director australià Peter Weir rebrà el Gran Premi Honorífic per haver sumat cine comercial i autoria de pel·lícules com "El club dels poetes morts", "Únic testimoni" o "El xou de Truman".

L'actriu nord-americana Pam Grier rebrà el Premi Màquina del Temps, com a estrella del cine d'acció, com en aquella "Jackie Brown" de Tarantino.

També es premiarà la trajectòria d'actrius com Traci Lords, icona de la cultura popular, o la germanoespanyola Helga Liné.

L'edició 51 del certamen revisarà l'explosió del cine fantàstic sorgit el 1968, i celebrarà els 40 anys de l'estrena de "La nit de Halloween", i un bicentenari, el del mite de Frankenstein.

S'han programat pel·lícules com "The House that Jack Built", el retorn de Lars von Trier, ara amb assassí en sèrie. O "Climax", d'un altre provocador nat, Gaspar Noe.

"Lazzaro felice", millor guió a Canes, amb Sergi López en el repartiment. O una altra catalana, Laia Costa, compartint repartiment amb Mia Wasikowska a "Piercing".

Primeres confirmacions d'un festival de cine que es convertirà en el primer del món d'acceptar criptomoneda com a forma de pagament d'entrades.

 

ARXIVAT A:
Cinema
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut