Hisenda assegura que Jordi Pujol va defraudar 885.000 euros per un ingrés a Andorra

L'expresident de la Generalitat no hauria pagat els impostos corresponents a un ingrés d'1,8 milions d'euros d'un exercici fiscal ja prescrit, segons un informe d'Hisenda

Actualitzat

Un informe d'Hisenda assegura que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol hauria defraudat més de 885.000 euros. Aquesta evasió d'impostos correspondria a un ingrés d'1,8 milions en un compte d'Andorra durant l'exercici fiscal de l'any 2000, ja prescrit.

Segons un dels informes que Hisenda ha enviat al jutge José de la Mata, titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, que investiga l'origen de la fortuna dels Pujol.

 

 

El document s'ha elaborat a partir d'informes de la UDEF i d'informació aportada per les autoritats mexicanes, assenyala que Pujol era el veritable propietari d'un compte a la Banca Reig andorrana, que estava a nom del seu fill Jordi Pujol Ferrusola.

En el compte, obert l'any 2000 i tancat el 2010, s'hi va fer un únic moviment d'ingrés en metàl·lic de 307 milions de pessetes, és a dir, 1.850.000 euros.

 

Jordi Pujol, quan va comparèixer al Parlament la tardor de 2014

 

Compte a nom de Jordi Pujol Ferrusola

L'informe detalla que el titular formal del compte és Jordi Pujol Ferrusola, però en canvi considera que el propietari real seria l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

L'entitat bancària tenia un document signat per Pujol Ferrusola especificant que el propietari del compte era el seu pare i que, en cas de defunció, els diners passarien a ser de la seva mare, Marta Ferrusola.

 

 

Tot i reconèixer que es tracta d'un exercici fiscal prescrit, Hisenda adjunta una proposta de regularització que xifra en 885.651,45 euros la quantitat que hauria d'haver abonat Pujol a les arques públiques.

Aquest presumpte frau no està relacionat amb la deixa del seu pare, també a Andorra, que Pujol va revelar l'any 2014.

A més de l'expresident de la Generalitat, l'Agència Tributària també ha remès altres informes relatius als seus fills Jordi i Josep i a l'exdona del fill gran, Mercè Gironès.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut