El jutge demana més informació sobre els diners de Jordi Pujol Ferrusola a Andorra
En les seves declaracions, tant Ribes com Pujol ja van reconèixer l'existència dels comptes i van defensar la legalitat dels seus negocis

El jutge demana més informació sobre els diners de Jordi Pujol Ferrusola a Andorra

Reclama a quatre bancs andorrans nova documentació sobre comptes de l'empresari Francesc Ribes per la possible vinculació amb el fill de l'expresident català

RedaccióActualitzat

El jutge De la Mata de l'Audiència Nacional vol més informació dels diners de Jordi Pujol Ferrusola a Andorra. Ara ha demanat una nova comissió rogatòria internacional perquè quatre bancs d'Andorra aportin més documentació sobre els comptes on consta Francesc Robert Ribes com a primer titular.

El jutge atén així la petició de la fiscalia anticorrupció, que argumenta que Jordi Pujol Ferrusola també figurava en diversos fons d'aquest empresari, que era el seu soci. Ribes ja està imputat en la causa i la fiscalia l'assenyala com a peça clau.

En les seves declaracions, tant Ribes com Pujol ja van reconèixer l'existència dels comptes i van defensar la legalitat dels seus negocis.

La nova documentació demanada pel jutge s'afegirà a la causa abans que, a mitjans de setembre, es tanqui la instrucció del cas de la fortuna dels Pujol. Serà llavors quan el jutge De la Mata decidirà si els envia a judici o si creu que no en té prou indicis i que ha de seguir investigant.

L'Audiència Nacional acumula diverses causes obertes contra la família Pujol Ferrussola, i manté imputats l'expresident, la seva dona i els seus set fills per un presumpte delicte fiscal, contra la hisenda pública i blanqueig de capitals.

Jordi Pujol Ferrusola va ser, precisament, el primer que va passar per l'Audiència Nacional, abans de la confessió, per una denúncia d'una particular, una examant, vinculada també a l'afer de La Camarga. Va estar en presó preventiva per la sospita que havia amagat diners a Hisenda i els havia blanquejat en altres països.

El dubte és d'on sortien els diners. Mentre que la família diu que provenien de la deixa de l'avi Florenci, malgrat que fins ara no ho hagin certificat amb cap document, els investigadors de la Guàrdia Civil i la Fiscalia sospiten que els diners, xifrats en uns 70 milions d'euros, provenen de comissions il·legals de l'època en què Pujol era president. Fins i tot creuen que podien procedir de l'afer Banca Catalana. 

Per això la justícia investiga també destacats empresaris catalans; adjudicataris de la Generalitat i sovint amb vincles amb Convergència Democràtica de Catalunya.

Text íntegre de l'escrit del jutge:

ARXIVAT A:
Corrupció
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut