Barcelona

Girona lidera l'augment de passatgers als aeroports catalans durant l'agost

El mes d'agost ha certificat que l'aeroport de Girona està en plena expansió des de fa anys. Aquesta infraestructura ha aconseguit sumar un 40% de passatgers a les xifres que presentava l'agost passat. D'aquesta manera lidera el rànquing de creixement dels aeroports catalans. En xifres absolutes, el Prat segueix sent capdavanter, amb prop de tres milions i mig de clients. Aquest aeroport també ha crescut notablement, un 13%. Reus s'ha quedat una mica enrere i segueix sent el tercer en discòrdia, amb un increment de l'1%.

Actualitzat

L'aeroport de Girona ha registrat un gran rècord de passatgers aquest agost, amb un increment espectacular, del 40%, respecte al mateix període de l'any passat. En concret, i segons dades d'AENA, durant aquest mes han passat per Girona uns 550.000 usuaris, gairebé tots amb origen o destinació internacional. Unes xifres que, més enllà de Catalunya, el situen com l'aeroport que més ha crescut a l'Estat.

L'aeroport que pràcticament s'ha quedat igual ha estat el de Reus, per on han passat uns 210.000 usuaris. En aquest cas, l'increment respecte a l'agost del 2006 no ha arribat a l'1%. En canvi, si es miren les xifres de la quantitat de càrrega facturada, Reus presenta un augment espectacular, del 713%, gràcies al transport de mercaderies.

El Prat, per darrere de Barajas

L'aeroport del Prat s'ha superat a si mateix, però continua assajant el seu paper de segon aeròdrom de l'Estat. En totes la xifres està per darrere del vaixell insígnia de Madrid, Barajas.

Barajas ha fet en el mes d'agost més de 40.000 vols, mentre que el Prat ha ofert 31.118 rutes, un 8,9% més que l'any passat. Pel que fa al volum de passatgers, Madrid ha rebut prop d'un milió i mig d'usuaris més que Barcelona, que supera per 200.000 el de Palma de Mallora, un destí turístic per excel·lència i única via per accedir a l'illa, a banda del mar.

Finalment, pel que fa a la quantitat de càrrega, el Prat ha facturat 6.832.149 quilos, un altre cop amb un increment del 7,9%. Una xifra respectable, però que queda lluny dels 23.305.203 quilos de Barajas.

Anar al contingut