Badalona

Garcia Albiol pretén retirar les prestacions complementàries als immigrants irregulars o empadronats durant menys de 5 anys

L'alcalde de Badalona preveu retirar les prestacions complementàries als immigrants irregulars o nouvinguts a la ciutat amb l'objectiu de donar prioritat als veïns de tota la vida.

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Badalona preveu deixar de donar prestacions socials complementàries als immigrants en situació irregular, nouvinguts que faci menys de cinc anys que estan empadronats a la ciutat o persones sancionades per l'ordenança de civisme. L'alcalde de la ciutat, Xavier Gracia Albiol, ha anunciat que vol reformar el reglament de Serves Socials actual.

L'alcalde ha explicat que vol establir dues classes de prestacions diferenciades: les bàsiques, regulades per la llei del Parlament i on el marge de l'Ajuntament és nul, i les complementàries. Les prestacions complementàries fan referència a les ajudes econòmiques per a la reparació d'habitatges o equipaments de la llar, desplaçaments, material escolar, activitats extraescolars o dietes especials. Els empadronats a Badalona durant menys de cinc anys o els que hi hagin estat sancionats per una falta greu o molt greu de l'ordenança de civisme no podran accedir a aquest apartat, ja que, per Albiol, la prioritat han de ser "els veïns de tota la vida". Mentrestant, les prestacions bàsiques se seguiran atorgant perquè així ho marca la llei.

Segons Albiol, des que l'any 2011 va arribar a l'alcaldia, els ajuts per a la població immigrada s'han reduït en un 13%, i en canvi han augmentat els ajuts per als autòctons en un 33%. En aquest període també ha disminuït el nombre d'immigrants que sol·licitaven ajudes. L'any 2011 representaven el 35% de les sol·licituds mentre que ara volten el 20%.
Anar al contingut