Alacant

Ferits dos vaguistes quan un camioner els ha atropellat a Constantí

La tensió entre transportistes ha provocat dos ferits a Constantí. Són dos membres d'un piquet informatiu a qui un camioner ha atropellat durant una persecució per discrepàncies sobre l'aturada. Els dos vaguistes han hagut d'ingressar a l'Hospital Joan XXIII, però un ja ha rebut l'alta. El camioner, de nacionalitat alemanya, declara sobre els fets a Tarragona. Aquest no ha estat l'únic incident de la vaga. A Alacant, la policia investiga l'origen del foc que ha cremat la cabina d'un camió on dormia un home de 43 anys, que ha quedat ferit de gravetat. El foc s'hauria declarat cap a les quatre de la matinada en un polígon industrial a San Isidro, a Alacant. Les flames haurien afectat cinc vehicles més dels més de 300 que hi havia aparcats. Els bombers creuen que és probable que l'incendi sigui intencionat. El camioner està ingressat a l'Hospital General d'Alacant amb cremades al tronc i el braç.

Actualitzat

No s'han aclarit del tot les circumstàncies de l'accident de Constantí. Segons han informat els vaguistes, hi ha hagut una picabaralla entre el camioner i els vaguistes, amb persecució inclosa. El camioner hauria parat en sec el vehicle i els vaguistes que li anaven al darrere han impactat amb l'altre vehicle. Alguns companys dels vaguistes han assegurat que, després, el camioner encara ha fet marxa enrere.

Ara la policia interroga el conductor, que no està detingut, a Tarragona, per esbrinar com han anat els fets. Dels dos ferits, un ja ha pogut sortir de l'hospital i l'altre encara hi està ingressat, en observació. El vehicle del camioner és al polígon industrial les Gavarres, de Tarragona. S'hi poden veure danys que podria haver provocat l'accident.

A Catalunya, s'ha registrat un altre incident que no ha provocat ferits, però sí danys materials. Ha estat la pedrada que ha rebut un autobús de la línia Vilafranca-Barcelona.


A les carreteres catalanes també s'ha atacat un camió que transporta equips de televisió. A Torrefarrera, al Segrià, han cremat un altre camió.

I on també hi ha hagut un incident que hauria pogut acabar molt malament ha estat a Santa Perpètua de la Mogoda. Un grup de transportistes han tallat durant uns moments l'AP-7, però els Mossos els ho han acabat impedint. Alguns vehicles s'han hagut d'aturar bruscament per evitar atropellar tant els membres del piquet com els agents dels Mossos. Els fets han passat al CIM del Vallès, aquest dimecres a la tarda. Hi ha hagut enfrontaments entre els policies i els transportistes.

En el cas del succés d'Alacant, el foc s'hauria originat al primer camió sense causa aparent i després s'hauria estès a la resta de vehicles que hi havia aparcats. Els bombers van haver d'actuar amb rapidesa perquè a prop de la zona on es va declarar l'incendi hi ha una benzinera.

L'alcalde de San Isidro, Fernando Morales, ha explicat que el camioner es va despertar just quan el seu vehicle va començar a cremar-se. L'home va poder sortir de la cabina però va partir cremades de tercer grau en el 60% del cos. Està ingressat a l'hospital en estat greu. No són els primers incidents en aquesta àrea de servei. La policia va detenir cinc transportistes dimarts per haver-se enfrontat a membres d'un piquet informatiu.

D'altra banda, la Guàrdia Civil investiga un segon incendi que aquesta matinada ha afectat dos camions aparcats en una àrea de servei de la localitat de Santonera, a Múrcia, quan els seus dos conductors estaven descansant a dins.

Passades les quatre de la matinada, la policia ha rebut una trucada que un camió estava cremant en aquesta àrea de l'autovia A-7. Els bombers han pogut apagar el foc. Un dels camions ha quedat completament calcinat mentre que el segon ha resultat malmès només parcialment. Cap dels dos conductors no ha resultat ferit.

Al País Valencià ha estat on hi ha hagut els enfrontaments més greus entre la Guàrdia Civil i els vaguistes i on s'han produït algunes detencions. Els piquets han tombat, també, la càrrega d'alguns transports i un camioner ha estat atropellat.

A Almeria, els manifestants han protagonitzat una batalla campal amb la policia amb el llançament de grans quantitats de verdura. Uns 2.500 pagesos s'han enfrontat violentament contra els antiavalots, amb el resultat de 21 ferits, 13 dels quals agents de policia.

A Santiago de Compostel·la, els pescadors també han protagonitzat incidents en intentar assaltar el parlament gallec, on compareixia el president de la Xunta.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut