Madrid

Felip VI rep del seu pare el faixí de capità general de les Forces Armades

RedaccióActualitzat

El rei Joan Carles ha imposat al seu fill, el nou rei Felip VI, el faixí de capità general de les Forces Armades, per escenificar el relleu com a cap suprem dels exèrcits. L'acte s'ha fet al palau de La Zarzuela poc després de dos quarts de deu. Joan Carles ha abraçat el seu successor, que, tot seguit, s'ha desplaçat al Congrés, on hi ha la cerimònia de proclamació.

La imposició del faixí de capità general ha estat un acte breu i solemne a la Sala d'Audiències del palau de La Zarzuela, on hi han assistit la reina Letícia i les seves filles, la princesa d'Astúries Elionor i la infanta Sofia, i també la reina Sofia i la infanta Elena, juntament amb el seu fill Felipe Juan Froilán.

Vestit amb uniforme de gran etiqueta de capità general de l'Exèrcit de Terra en la reserva, Joan Carles ha col·locat el faixí de color vermell a la cintura del seu fill, vestit també amb uniforme de gran etiqueta de l'Exèrcit de Terra, i una guerrera blava amb els punys blancs.

Al Congrés, el nou monarca fa el seu primer discurs. Abans, ha passat una breu revista a les tropes per entrar a continuació a l'hemicicle per la porta dels Lleons, reservada a les més altes autoritats. Durant l'acte, Felip VI està acompanyat de la reina Letícia i les seves filles. El president espanyol, Mariano Rajoy, ha rebut el monarca a peu de cotxe a la seva arribada a la Carrera de San Jerónimo. Els reis han arribat en un Rolls Royce negre del Patrimoni Nacional. Un cop acabat el discurs, el sobirà farà un recorregut fins al Palau Reial.

El monarca dels darrers 39 anys, Joan Carles I, va firmar aquest dimecres a la tarda la llei orgànica que fa efectiva l'abdicació. En el seu darrer acte com a cap d'estat, al Palau Reial, Joan Carles va estampar la firma a la llei i, tot seguit, va abraçar el seu fill, que a la mitjanit es va convertir en el rei Felip VI, un cop la norma s'ha publicat al "Butlletí Oficial de l'Estat" (BOE).

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut