Madrid

Felip de Borbó serà el rei d'Espanya als 46 anys

És l'únic descendent masculí i hereu directe del tron

RedaccióActualitzat

El príncep Felip, de 46 anys, serà el rei d'Espanya després de l'abdicació del seu pare. Felip de Borbó i Grècia, príncep d'Astúries, va néixer el 30 de gener del 1968 i és el tercer fill del rei Joan Carles I i de Sofia de Grècia. És l'únic descendent masculí i hereu directe del tron. Té els títols de príncep d'Astúries i de Girona, duc de Montblanc, comte de Cervera i senyor de Balaguer.

Felip ha rebut instrucció militar als exèrcits de Terra, Mar i Aire i ha completat la seva formació amb estudis de Dret a la Universitat Autònoma de Madrid. També va fer un màster en Relacions Internacionals a la Universitat de Georgetown, als Estats Units. Va jurar la Constitució amb 18 anys.

El 1992 va portar la bandera de la selecció espanyola als Jocs Olímpics de Barcelona. En aquell discurs, com en d'altres, el príncep va fer servir el català: "Em felicito a mi mateix per tornar a tenir el privilegi d'estar envoltat de tan bons professionals, estimats col·laboradors i d'amics per sempre."

El 22 de maig del 2004 es va casar amb la periodista Letizia Ortiz Rocasolano i va tenir dues filles, les infantes Elionor i Sofia. Quan el príncep Felip es converteixi en monarca ho farà amb el títol de Felip VI.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut