Madrid

El rei Joan Carles I sanciona la llei que posa fi al seu regnat

RedaccióActualitzat

Final del regnat de Joan Carles I i inici del de Felip VI. El rei dels darrers 39 anys ha firmat aquest dimecres a la tarda la llei orgànica que fa efectiva l'abdicació. En el seu darrer acte com a cap d'estat, al Palau Reial, Joan Carles ha estamptat la firma a la llei i, tot seguit, ha abraçat el seu fill, que a la mitjanit s'ha convertit en el rei Felip VI, un cop la norma s'ha publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

La sanció de la llei s'ha dut a terme en una cerimònia "curta i solemne", amb l'assistència d'uns 150 representants de les diverses institucions de l'Estat, entre les quals hi havia la reina Sofia, els prínceps d'Astúries amb les seves filles i el govern. El president de la Generalitat, Artur Mas, i el lehendakari, Íñigo Urkullu, han estat els únics presidents autonòmics absents.

Al mateix Saló de Columnes del Palau Reial on s'ha fet l'acte, Joan Carles I va firmar, l'any 1985, el Tractat d'Adhesió a les Comunitats EuropeesDesprés de la signatura, no hi ha hagut discursos ni de Joan Carles ni del seu fill. El subsecretari de Presidència de l'executiu, Jaime Pérez Renovales, ha llegit el contingut de la llei orgànica d'abdicació, aprovada majoritàriament pel Parlament tant en el seu pas pel Congrés dels Diputats com, aquest mateix dimarts a la tarda, pel Senat.

A l'espera de la proclamació de Felip VI com a nou rei en una cerimònia al Congrés dels Diputats aquest dijous al matí, no hi ha hagut ni un moment sense rei. Després d'haver sancionat la llei, Joan Carles ha continuat com a monarca fins a la mitjanit i, des d'aleshores, al seu fill ja se'l considera rei.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut