Madrid

Prohibides les banderes republicanes en el recorregut de Felip VI per Madrid

RedaccióActualitzat

La policia ha impedit l'accés amb banderes i símbols republicans en el recorregut de Felip VI i Letícia pels carrers de Madrid després de la seva proclamació al Congrés dels Diputats. També ha evitat la presència de persones amb missatges antimonàrquics, amb l'objectiu que la jornada es desenvolupés sense incidents.

La Direcció General de Policia va prendre aquesta decisió a partir d'un informe de l'Advocacia de l'Estat, que avalava que els agents no deixin accedir als que portin banderes republicanes remetent-se a la llei orgànica sobre Protecció de la Seguretat Ciutadana. Fonts policials indiquen que, de la mateixa manera que, quan hi ha esdeveniments esportius, es manté una separació entre aficions rivals, aquest dijous es congraguerien al centre de Madrid un gran nombre de persones favorables al rei i la presència de persones contràries a la monarquia podria derivar en problemes de seguretat.

El desplegament policial dissenyat pel Ministeri de l'Interior ha estat format per 7.000 agents entre Policia i Guàrdia Civil, tot i que la seguretat durant el recorregut a peu de carrer ha anat a càrrec especialment sobre els prop de 2.000 agents de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) mobilitzats per a l'ocasió.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut