Madrid

Felip VI i Letícia ja regnen a les botigues de souvenirs de Madrid

Les botigues de Madrid fan negoci venent plaques, samarretes, clauers i altres objectes amb la imatge dels nous reis

Redacció Actualitzat

Les botigues de souvenirs de Madrid s'han omplert de tota mena d'objectes amb la imatge dels nous reis d'Espanya. Arran de la proclamació aquest dijous de Felip VI, les botigues estan venent plaques, samarretes, plats i clauers, entre altres records commemoratius. En alguns casos s'han arribat a "reciclar" objectes que es van posar a la venda a la boda reial de fa deu anys.

Es poden trobar samarretes a 13 euros, capses de pastilles a menys de 4 euros o clauers amb la bandera d'Espanya a menys de 2 euros. Una dependenta d'una botiga del carrer Mayor explica que "molts dels compradors són dones grans que pregunten per safates, ventalls i plats". Aquest carrer i els seus voltants concentren gran part dels establiments de records, on aquests dies els articles sobre els membres de la casa reial són els grans protagonistes.

A més de Felip i Letícia, també hi ha objectes com clauers i safates amb la imatge de Joan Carles i Sofia, que mantindran el títol de reis després de la proclamació del nou monarca. Altres articles com tasses, didals o campanetes commemoren el matrimoni dels encara prínceps d'Astúries, el 2004.

Segons els responsables de les botigues, els espanyols estan comprant a bon ritme els objectes sobre la parella reial mentre que els estrangers opten més aviat pels tòpics de sempre: els toros o les flamenques.

La majoria dels locals comparteixen articles fabricats per un mateix grup empresarial, però n'hi ha alguns que tenen objectes propis que acostumen a ser més cars, com és el cas d'uns adhesius amb la inscripció "Especial Felip VI", a 10 euros la unitat que una botiga del carrer Celadas exhibeix al seu aparador al costat d'unes petites medalles. A prop de la Puerta del Sol hi ha un establiment que ha tret una col·lecció de segells antics amb la cara d'un jove Felip, amb el lema "Felip VI, pròxim rei d'Espanya". Un altre local especialitzat en filatèlia ha reunit una altra col·lecció amb segells dels Àustries i els Borbons.

 

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut